Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hepatitis b vaccinatie 2019

Hepatitis B vaccinatie

Hepatitis B is een ontsteking van de lever, veroorzaakt door het hepatitis B virus. Dit virus is besmettelijk en kan via de slijmvliezen en het bloed worden overgedragen.

De manieren waarop deze infectie wordt overgedragen is :

  • via onveilig seksueel contact
  • bloed-bloed contact
  • tijdens de geboorte van moeder op kind
  • door gebruik van niet-steriele naalden bij piercings/drugs/accupunctuur
  • door gezamenlijk gebruik van tandenborstels en scheermesjes

Het aantal doden per jaar door hepatitis B infectie is 1 miljoen over de gehele wereld, ongeveer 1 op de 1000 besmettingen zal overlijden.

Ziekteverschijnselen

Meestal geeft de infectie geen klachten, maar het kan voorkomen dat je er erg ziek van wordt.
De meest voorkomende ziekteverschijnselen zijn: koorts, geelzucht, jeuk, verminderde eetlust, moeheid, spierpijn en gewrichtspijn. De tijd tussen ontsmetting en uitbreken van de ziekte bedraagt 1 - 6 maanden. Er zijn twee vormen van hepatitis infectie, de acute en de chronische vorm. Bij de acute vorm zal de ontsteking na ongeveer 6 maanden vanzelf verdwijnen. Dit wordt gecontroleerd door middel van bloedafname.. Bij de chronische vorm houdt de infectie langer dan zes maanden aan en is er kans dat er leverschade ontstaat, de arts zal dan bekijken of behandeling met medicatie nodig is. Als de ontsteking niet meer aanwezig is, ben je ook niet meer besmettelijk. Ongeveer 95% van geïnfecteerde personen zal genezen van de infectie, bij 5% kan de infectie chronisch worden en deze personen zullen dan ook besmettelijk blijven.

Vaccinatie Hepatitis B

Een aantal bevolkingsgroepen hebben een groter risico om besmet te raken. Nederland zet een aantal preventieve methoden in, om besmetting te voorkomen waaronder screening en vaccinatie. Vaccinaties kunnen voor een lange termijn tot levenslange bescherming bieden. Het vaccinatie programma bestaat uit drie injecties, na de eerste vaccinatie krijgt u een herhaling na 1 maand en na vervolgens één 6 maanden. Vervolgens wordt er 6 weken na de laatste injectie bloed afgenomen voor een titerbepaling welke zal aantonen of u voldoende bent geïmmuniseerd. Er zijn in de wereld veel  landen waar het risico op het krijgen van hepatitis B is verhoogd. Informeer daarom voor je op reis gaat, altijd goed of het verstandig is om je te laten vaccineren.
Kinderen die zijn geboren na 1 augustus 2011 krijgen de vaccinatie in het kindervaccinatie pakket aangeboden.

Vergoedingen hepatitis B vaccinatie

De kosten voor Hepatitis B vaccinatie worden enkel vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoet en zodoende betaal je geen eigen risico. Vergoeding is meestal 100% gekoppeld aan een maximum bedrag dat je per jaar mag uitgeven aan vaccinaties. Kosten voor 1 hepatitis B injectie, bedragen rond de 40 euro. Hier komen dan ook nog consult kosten bij. Totaal zijn de kosten voor volledige vaccinatie rond de 150 euro. Kijk dus goed hoe je bent verzekerd. Mocht je een beperkte vergoeding hebben, is het raadzaam om de vaccinatie aan het einde van het jaar te halen. Zo kan je de kosten verdelen over twee jaar en daarbij dus ook de vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hepatitis b vaccinatie 2019 scoort gemiddeld: 8 4,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.