Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging en bescherming 2019

Welke hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging en bescherming zijn er?

Om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren zijn er diverse hulpmiddelen. Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging en bescherming voor toiletgebruik, douchen, aan- en uitkleden zijn bijvoorbeeld:

 • Een antislip douchemat is in diverse maten en in diverse kleuren verkrijgbaar. De douchemat is aan de onderkant voorzien van zuignappen, aan de bovenzijde bevinden zich ribbeltjes voor extra grip. De meeste antislipdouchematten kunnen in de wasmachine worden gewassen. Deze douchemat voorkomt dat je in de douche uitglijdt.
 • Voor mensen die niet lang kunnen staan of niet stabiel staan is een douchekruk de ideale oplossing om te douchen, je kunt zittend douchen. Een douchekruk is meestal verstelbaar, de poten zijn voorzien van antislipdoppen. In de zitting zitten gaatjes, hierdoor wordt het water meteen afgevoerd.
 • Voor mensen met bijvoorbeeld een verminderde arm- en/of handfunctie is een aankleedstok een handig hulpmiddel. Zonder te bukken kunnen diverse kledingstukken worden aangetrokken. De aankleedstok heeft aan het ene uiteinde een gecombineerde trek- en duwhaak en aan het andere uiteinde een ronde haak.
 • Een kousenaantrekker is voor iemand die wel twee handen kan gebruiken maar moeilijk de voeten kan bereiken.
 • Mensen die slecht of niet kunnen bukken of buigen kunnen met een verlengde schoenlepel gemakkelijk hun schoenen aantrekken.
 • Met een knopenhaak kunnen knopen gemakkelijk worden vastgemaakt of losgemaakt.
 • Voor mensen met een verminderde handfunctie is een toiletdouche en –droger ideaal. Er hoeft slechts op één knop te worden gedrukt om het onderlichaam te reinigen en direct te drogen, toiletpapier is overbodig.
 • Incontinentiemateriaal is voor mensen die last hebben van ongewild urineverlies of verlies van ontlasting.

hulpmiddelen zorgverzekering vergelijken
Een verlengde schoenlepel is een handig hulpmiddel om zelfstandig te kunnen functioneren

Welke vergoeding wordt gegeven voor hulpmiddelen voor de persoonlijke verzorging en bescherming?

Incontinentiemateriaal wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering. In de polisvoorwaarden van de zorgverzekering wordt vermeld welke hulpmiddelen in aanmerking komen voor een vergoeding. Voor diverse hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een verhoogd toilet, een toiletdouche en –droger kom je mogelijk voor een vergoeding in aanmerking vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een aanvraag kun je bij het WMO loket van je woonplaats indienen. Bekijk in onderstaande overzicht de verschillende vergoedingen per zorgverzekeraar.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging en bescherming 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.