Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kalktabletten 2019

Waar zijn kalktabletten voor?

Kalk (calcium) is nodig voor de botten en het gebit. Kalk is o.a. ook belangrijk voor de bloedstolling en een goede werking van de spieren en zenuwen. Met behulp van vitamine D wordt kalk uit de voeding opgenomen, dit wordt gebruikt voor de aanmaak van botweefsel. Een aantal producten in onze dagelijkse voeding bevatten kalk (calcium) zoals:

  • Peulvruchten
  • Groenten
  • Kaas
  • Melkproducten                                                                                                              

Het wordt aangeraden om voldoende van deze producten te eten/drinken om een gebrek aan kalk te voorkomen. Bij een tekort aan kalk kan botontkalking worden ontwikkeld, hierdoor worden de botten broos en zwak. Op oudere leeftijd breken de botten eerder door botontkalking. Een tekort aan kalk is niet goed maar te veel kalk is ook niet goed omdat de kans op o.a. nierstenen hierdoor wordt vergroot.

kalktabletten zorgverzekering vergelijken 2019
Kalktabletten zijn er in alle soorten en maten

Wat is osteoporose?

Osteoporose wordt in de volksmond ook wel botontkalking genoemd. Bij osteoporose verliezen de botten massa. Er zit minder kalk en andere mineralen in het bot. Hierdoor worden ze ongemerkt brozer. Osteoporose zelf, geeft meestal geen klachten, maar de kans op een botbreuk neemt aanzienlijk toe. Het is dan ook verstandig osteoporose te behandelen.

De werking en bijwerking van kalktabletten 

Enkele kalktabletten en de werking: Alenca, Femoston en Osteonorm deze middelen zijn alleen op recept verkrijgbaar. Alenca zorgt er voor dat de afbraak van het botweefsel wordt geremd en de botopbouw wordt gestimuleerd. Femoston voorkomt  bij vrouwen in de overgangsfase botontkalking. Osteonorm voorkomt botontkalking bij vrouwen na de overgang. Calcium Bruis kun je bij de drogist kopen, dit middel voorkomt een calcium tekort. De bijwerkingen die o.a. kunnen voorkomen: buikpijn, botpijn, diarree en spijsverteringsstoornissen

Kalktabletten in overleg met je (huis)arts

Indien je zelf kalktabletten koopt, is het aan te raden om eerst met je huisarts te overleggen of je dit middel daadwerkelijk nodig hebt, omdat een te veel aan kalk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Om botontkalking op oudere leeftijd mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende beweging hebt. 

Worden kalktabletten vergoed door je zorgverzekeraar?

Er zijn zorgverzekeraars welke een vergoeding geven voor kalktabletten. Voor een compleet overzicht kun je in de onderstaande tabel de vergoeding voor kalktabletten per zorgverzekeraar inzien. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kalktabletten 2019 scoort gemiddeld: 16 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.