Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kraamzorg in ziekenhuis (zonder medische noodzaak) 2018

Hoe is de kraamzorg geregeld in het ziekenhuis?

Na de bevalling heeft elke vrouw recht op kraamzorg in een kraamhotel of ziekenhuis. Kraamzorg heeft meestal een duur van 8 dagen. U wordt dan verzorgt samen met uw pasgeboren kindje door een kraamverzorgende in een kraamhotel of een verpleegkundige in een ziekenhuis. De kraamverzorgende of verpleegkundige is verantwoordelijk voor de verzorging en begeleiding van de moeder en de pasgeboren baby. De kraamverzorgende of verpleegkundige weet alles over de gezondheid en verzorging van een pasgeboren baby:

  • Zij/hij heeft ook een signalerende functie. Bijvoorbeeld als er bij moeder of kind iets veranderd in de gezondheidstoestand: het pasgeboren kindje wil niet drinken of de hechtingen van de moeder gaan ontsteken, en nog meer van dit soort voorbeelden, dan meld de kraamverzorgende of verpleegkundige dit aan een arts.
  • Ook krijgt u van een kraamverzorgende/ verpleegkundige uitgebreide informatie over hoe u uw kindje kunt verzorgen en u krijgt tips op welke manier u die verzorging kunt inpassen in uw nieuwe gezinssituatie.
  • U wordt begeleid bij het geven van borst- of flesvoeding, u leert verschillende manieren van borstvoeding geven zodat u samen met u kindje een manier vind die bij u past en die u allebei als prettig ervaart.
  • U kunt de emotionele aspecten met haar/hem bespreken.
  • Ook kan de kraamverzorgende of verpleegkundige u tips geven over hoe u andere kinderen uit uw gezin kunt betrekken bij de geboorte van hun broertje en of zusje.

kraamzorg in het ziekenhuis geen medische noodzaak
Ook is kraamzorg in het ziekenhuis mogelijk

Wat is de vergoeding voor kraamzorg in ziekenhuis zonder medische noodzaak?

Er wordt een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekering. Er geldt geen eigen risico voor deze vergoeding. U dient wel een eigen bijdrage te betalen. De eigen bijdrage voor kraamzorg in het ziekenhuis waar geen medische noodzaak voor is wordt per dag berekend. Indien uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met het ziekenhuis of kraamhotel valt de vergoeding meestal lager uit. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld welk bedrag u als eigen bijdrage moet betalen en de vergoeding waar u recht op heeft.

Wilt u meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp kraamzorg? Dan kunt meer informatie vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kraamzorg in ziekenhuis (zonder medische noodzaak) 2018 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.