Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding krukken 2019

Wat zijn krukken?

Krukken zijn geneeskundige hulpmiddelen die gebruikt worden als iemand gewond is aan het been of de benen, of als de benen geen gewicht mogen of kunnen dragen. Er bestaan verschillende soorten krukken;

  • Elleboogkruk. Dit is de meest voorkomende kruk. De kruk heeft een steun voor de onderarm. Met deze krukken is tijdens het lopen bijna niet mogelijk iets in de hand te houden. Een ander nadeel is dat er een grote druk is op de handen en polsen tijdens het lopen. 
  • Okselkruk. De kruk komt tot onder de oksel en verlaagt hierdoor de druk op polsen en handen. De kruk is in hoogte verstelbaar. Het is belangrijk dat er een rechtopstaande houding is, als je stapt met de krukken. Hier moet dus goed opgelet worden bij het instellen van de hoogte. Het nadeel is dat er een grotere druk op de zenuwvlecht in de oksel is tijdens het lopen.
  • Kniekruk. Het gewonde been kan bij de knie rusten op de kruk. Dit geeft meer vrijheid aan de handen.

Worden krukken vergoed vanuit de zorgverzekering?

Krukken worden niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering 2019. Sommige verzekeraars vergoeden krukken vanuit de aanvullende verzekering. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar of klik op bovenstaande link. Als je krukken niet zelf kunt betalen, kom je misschien in aanmerking voor bijzondere bijstaand. Hiervoor moet je contact opnemen met je gemeente.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!


Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.