Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ligtaxi 2019

Wanneer wordt er een ligtaxi gebruikt?

Wanneer er geen mogelijkheid is om te zitten in een auto/taxi omdat je ernstig  lichamelijk beperkt bent (hierbij kun je denken aan een dwarslaesie, wervel fractuur, spierziekten) is het mogelijk om liggend vervoerd te worden door middel van de zogenaamde ligtaxi. Dit betekent dat je niet meer afhankelijk bent van vervoer met een ambulance wat vele malen duurder is. Tevens is er geen medische indicatie nodig om met een ligtaxi te worden vervoerd. Een ieder die liggend vervoer nodig heeft, heeft hier dus recht op.

Hoe verloopt een rit in de ligtaxi?

Er zijn diverse bedrijven die vervoer aanbieden in de vorm van een ligtaxi. Als je op internet de term ligtaxi intypt, zie je diverse bedrijven die dit vervoer bieden. Het vervoer is op aanvraag waarna er een offerte zal worden aangeboden. Je wordt thuis opgehaald met een comfortabele brancard, met welke je de ligtaxi in gaat. Het moet dus mogelijk zijn om je vanuit bed naar een brancard te verplaatsen. Als je dit zelf niet kunt en er zijn geen verzorgers of familieleden die je hierbij kunnen helpen, is het mogelijk dat er een extra assistent meegaat met de ligtaxi om hierbij te assisteren. De ligtaxi kan 2 tot 8 medepassagiers meenemen, afhankelijk van het bedrijf waar je bij boekt. Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om naar het buitenland te worden vervoerd.

Wat is de vergoeding voor een ligtaxi? 

Vervoer met een ligtaxi wordt nu nog niet zondermeer vergoed, maar er zijn situaties waarin dit wel mogelijk is. Als je een bepaalde medische indicatie krijgt, kun je een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering. Het kan zijn dat er dan sprake is van een jaarlijks eigen risico dat je zelf moet betalen. Ook kan er een limiet worden gesteld aan de hoeveelheid kilometers dat wordt vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar of je voldoet aan de eisen die zij hebben gesteld om recht te hebben op vergoeding.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ligtaxi 2019 scoort gemiddeld: 6 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.