Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding losec 2019

Wat is losec?

Omeprazol is de werkzame stof in losec, dit is een maagzuurremmer en vermindert de aanmaak van zuur in de maag. Veel voorkomende maagklachten zijn brandend maagzuur, misselijkheid en refluxklachten. Brandend maagzuur komt vooral voor na het eten. Na het eten is de aanmaak van het maagzuur het grootst. Om voedsel te verteren is maagzuur nodig, als er te veel maagzuur aanwezig is dan kun je hier last van hebben.  Bij refluxklachten ervaar je meestal pijn achter het borstbeen of in de buik. 

Wat zijn de oorzaken en behandelingen van maagzuurklachten?

Als het klepje tussen de maag en de slokdarm niet goed sluit, kan het maagzuur de slokdarm instromen. Normaal is het klepje alleen open als het voedsel naar de maag gaat. De werking (verslapping) van de slokdarmkringspier kan door meerdere oorzaken worden beïnvloed, bijvoorbeeld door te vet of te gekruid eten, door koolzuurhoudende dranken of door roken. Brandend maagzuur kan mogelijk worden voorkomen door je eetgewoonten aan te passen of te stoppen met roken. De maagklachten kunnen ook worden veroorzaakt door medicijnen, bespreek dit met je arts. Als de klachten door bepaalde medicijnen worden veroorzaakt, kan de arts mogelijk andere medicijnen voorschrijven. Indien je klachten blijft houden kan je arts mogelijk losec voorschrijven.                                                                                                                              

Welke bijwerkingen kunnen ontstaan?

Er ontstaan niet altijd bijwerkingen bij het gebruik van losec. De bijwerkingen die eventueel kunnen ontstaan, zijn bijvoorbeeld: misselijkheid, diarree, winderigheid, buikpijn, verstopping, hoofdpijn, duizeligheid. Vaak moet het lichaam eerst aan het medicijn wennen, de eventuele opgetreden bijwerkingen verdwijnen vaak vanzelf. Als je last blijft houden van bijwerkingen raadpleeg dan je arts.

Wat is de vergoeding voor Losec?

Onder bepaalde voorwaarden wordt er voor losec een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar is niet verplicht om alle medicijnen te vergoeden, er kan voor worden gekozen om alleen de goedkoopste variant te vergoeden. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, hierin worden de voorwaarden benoemd waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding losec 2019 scoort gemiddeld: 6 1,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.