Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding maximale verblijfsduur 2018

Wat is de maximale verblijfsduur in het buitenland tot dat mijn zorgverzekering vervalt?

Elke inwoner van Nederland heeft de verplichting om een basisverzekering af te sluiten. Er zijn slechts enkele uitzonderingen:

  • een buitenlandse student(e) die jonger is dan dertig jaar en tijdelijk voor een studie in Nederland woont
  • mensen die gemoedsbezwaren hebben tegen een zorgverzekering
  • militairen in actieve dienst.

Indien u officieel in Nederland woont en tijdelijk naar het buitenland vertrekt behoudt u de rechten om  een vergoeding vanuit uw zorgverzekering te ontvangen, mits u een basisverzekering in Nederland heeft afgesloten. Onder een tijdelijk verblijf in het buitenland wordt verstaan dat u maximaal één jaar in het buitenland verblijft. Een vakantie, een geplande opname in het buitenland of het volgen van een studie kunnen redenen zijn dat u in het buitenland verblijft maar wel een Nederlandse zorgverzekering heeft. Verblijft u korter dan in een jaar in het buitenland en blijft u officieel in Nederland wonen dan bent u wel verplicht om een basisverzekering in Nederland af te sluiten. U bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten bij uw zorgverzekering.

Moet ik een zorgverzekering hebben wanneer ik ga studeren in het buitenland?

Voor een student(e) die naast zijn/haar studie ook gaat werken in het buitenland gelden andere regels als hij/zij langer dan drie maanden in het buitenland werkt. Als iemand in Nederland woont maar in het buitenland werkt (langer dan drie maanden) vervalt meestal de Nederlandse zorgverzekering. U bent dan verplicht in het land waar u werkt een zorgverzekering af te sluiten, vaak kunt u uw gezinsleden meeverzekeren.

Het is aan te raden om voor vertrek naar het buitenland na te gaan voor welke medische kosten u in het betreffende land bent verzekerd. De vergoedingen zijn gebaseerd op de vergoedingen die in Nederland worden verstrekt. In sommige landen zijn bepaalde medische kosten hoger dan in Nederland, hierdoor kan het voorkomen dat u alsnog een (hoog) bedrag zelf moet betalen. Om dit te voorkomen kunt u een aanvullende verzekering bij uw zorgverzekeraar en/of een reisverzekering afsluiten.

Wat is de maximale verblijfsduur per zorgverzekering?

In het onderstaande overzicht is per zorgverzekering en per aanvullend pakket zichtbaar wat de maximale verblijfsduur is. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding maximale verblijfsduur 2018 scoort gemiddeld: 3 4,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.