Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding maximale verblijfsduur 2019

Wat is de maximale verblijfsduur in het buitenland, tot dat mijn zorgverzekering vervalt?

Elke inwoner van Nederland heeft de verplichting om een basisverzekering af te sluiten. Er zijn slechts enkele uitzonderingen:

  • een buitenlandse student(e) die jonger is dan dertig jaar en tijdelijk voor een studie in Nederland woont
  • mensen die gemoedsbezwaren hebben tegen een zorgverzekering
  • militairen in actieve dienst.

Indien je officieel in Nederland woont en tijdelijk naar het buitenland vertrekt, behoud je de rechten om een vergoeding vanuit je zorgverzekering te ontvangen, mits je een basisverzekering in Nederland hebt afgesloten. Onder een tijdelijk verblijf in het buitenland wordt verstaan dat je maximaal één jaar in het buitenland verblijft. Een vakantie, een geplande opname in het buitenland of het volgen van een studie, kunnen redenen zijn dat je in het buitenland verblijft, maar wel een Nederlandse zorgverzekering hebt. Verblijf je korter dan in een jaar in het buitenland en blijft je officieel in Nederland wonen, dan ben je wel verplicht om een basisverzekering in Nederland af te sluiten. Je bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten bij je zorgverzekering.

Moet ik een zorgverzekering hebben wanneer ik ga studeren in het buitenland?

Voor een student(e) die naast zijn/haar studie ook gaat werken in het buitenland, gelden andere regels als hij/zij langer dan drie maanden in het buitenland werkt. Als iemand in Nederland woont, maar in het buitenland werkt (langer dan drie maanden) vervalt meestal de Nederlandse zorgverzekering. Je bent dan verplicht in het land waar je werkt een zorgverzekering af te sluiten, vaak kun je je gezinsleden meeverzekeren.

Het is aan te raden om voor vertrek naar het buitenland na te gaan voor welke medische kosten je in het betreffende land bent verzekerd. De vergoedingen zijn gebaseerd op de vergoedingen die in Nederland worden verstrekt. In sommige landen zijn bepaalde medische kosten hoger dan in Nederland, hierdoor kan het voorkomen dat je alsnog een (hoog) bedrag zelf moet betalen. Om dit te voorkomen kun je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar en/of een reisverzekering afsluiten.

Wat is de maximale verblijfsduur per zorgverzekering?

In het onderstaande overzicht is per zorgverzekering en per aanvullend pakket zichtbaar wat de maximale verblijfsduur is. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding maximale verblijfsduur 2019 scoort gemiddeld: 4 4,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.