Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding medisch noodzakelijke medicijnen 2019

Wanneer kom je in aanmerking voor vergoeding bij medisch noodzakelijke medicijnen?

Bij gezondheidsklachten in het buitenland bezoek je net als in Nederland een arts. De arts geeft je mogelijk een recept mee voor medicijnen die nodig zijn voor je klacht. Bij de plaatselijke apotheek kun je je medicijnen ophalen, je moet de medicijnen direct betalen. Als de arts een recept uitschrijft voor medicijnen die niet in Nederland staan geregistreerd, wordt hier geen vergoeding vanuit je zorgverzekering voor gegeven. Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding van deze medicijnen als deze geregistreerd staan in Nederland. Omdat medicijnen die worden voorgeschreven door een arts in het buitenland worden vergoed naar de maatstaven van een vergoeding die je in Nederland zou ontvangen.      

Staan de medicijnen geregistreerd in Nederland?

Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de voorgeschreven medicijnen, kun je hierover direct vanuit het buitenland contact opnemen met je zorgverzekeraar. Indien je telefonisch contact op wilt nemen, dan bel je het telefoonnummer wat op je zorgpas van je zorgverzekeraar staat vermeld. Je kunt ook zelf nagaan of de medicijnen die zijn voorgeschreven geregistreerd staan in Nederland. Indien je gebruik kunt maken van internet, kun je dit opzoeken via de geneesmiddeleninformatiebank.

Kan ik de gemaakte kosten declareren bij mijn zorgverzekeraar? 

Indien je in aanmerking komt voor een vergoeding van de medicijnen die een arts je in het buitenland heeft voorgeschreven, dan kun je deze declareren bij je zorgverzekeraar. Je kunt de kosten online of per post declareren. Bij verschillende zorgverzekeraars is het ook mogelijk de kosten met je mobiele telefoon te declareren. Voor een declaratie per post dien je het declaratieformulier van je zorgverzekeraar in te vullen en op te sturen. Bij dit formulier moet de (originele) factuur van de apotheek worden gevoegd. Het bedrag wat je mogelijk vergoed krijgt is hetzelfde als je de medicijnen in een Nederlandse apotheek had gehaald. Voor sommige medicijnen geldt een eigen bijdrage.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding medisch noodzakelijke medicijnen 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.