Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding mesologie 2019

Wat is mesologie?

De naam mesologie is afgeleid van mesoderm, maar het woord meso betekent ook middel. De behandeling mesologie ziet zichzelf als een ‘middelaar’ tussen reguliere en alternatieve geneeswijzen. Mesologie valt binnen de medische wereld onder functionele geneeskunde, die vooral zinvol is voor patiënten met chronische aandoeningen. De behandeling mesologie staat geheel in het teken van het menselijke organisme die werkt in één functionele eenheid. Volgens de behandelaars van mesologie, staat de mens voortdurend in een wisselwerking met zijn omgeving. De mens reageert op die voortdurende omgevingsfactoren (denk aan bijvoorbeeld voeding, lucht en prikkels) als een eenheid. Dit uit zich dan in verschillende aspecten in het menselijk functioneren en op verschillende niveaus zoals;

 • fysiek
 • emotioneel
 • mentaal
 • existentieel
 • energetisch

Kan ik met chronische klachten behandeld worden volgens mesologie?

Bij een consult van een mesoloog worden er vooral patiënten behandeld met chronische klachten. Voor acute klachten is een mesoloog in het algemeen niet bevoegd en hiervoor is zijn praktijk dan ook niet ingericht. Één van de belangrijkste uitgangspunten bij de behandeling mesologie, is dat de patiënt na drie behandelingen ook echt veranderingen aan het klachtenbeeld moet kunnen ontdekken. Bij een eerste consult wordt er direct een onderzoek verricht. Tijdens het onderzoek word er gekeken naar:

 • Lichamelijk onderzoek (zoals gewrichten, huid en buikorganen)
 • Pols- en tongonderzoek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayur Veda
 • Electro Fysiologische Diagnostiek: er worden ca. 80-100 punten gemeten; dit wordt nauwelijks gevoeld (zonder naalden). Deze punten bevinden zich voornamelijk op handen en voeten.

Wanneer deze onderzoeken zijn afgerond, worden de resultaten van deze onderzoeken verzameld. Met behulp van de EFD methode kan de mesoloog middelen uittesten zoals mineralen, vitaminen, kruiden, enzymen en voeding, om te kijken of de patiënt hierop reageert. Aan de hand van deze uitkomsten en de uitkomsten van het onderzoek wordt de medicijnkeuze bepaald. Deze keuze wordt daarna gecontroleerd door de EFD. Wanneer deze keuze gecontroleerd is, wordt hij doorgesproken met de patiënt en vervolgens wordt er een therapie plan opgesteld. Hierbij wordt een advies gegeven over welke middelen er gebruikt dienen te worden en welke voedingsadviezen en leefregels de patiënt dient na te leven. Na 4 tot 8 weken volgt er een tweede advies.

Vergoeding mesologie 2019

Een behandeling bij de mesoloog wordt niet vergoed in enkel het basispakket. Wanneer een verzekerde toch wil genieten van de vergoedingen, dient hij een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering vergoedt dan een deel van de gemaakte kosten. Elk aanvullend pakket heeft zijn eigen specifieke vergoedingen, ten behoeve van een behandeling bij de mesoloog. Daarom is het verstandig de aanvullende verzekeringen goed door te nemen alvorens het afsluiten hiervan. Sommige aanvullende verzekeringen geven namelijk een ruimere vergoeding op een behandeling bij de mesoloog dan andere aanvullende verzekeringen. Aan de bovenkant van deze pagina kun je bekijken wat de vergoeding mesologie 2019 is. Controleer bij de gekozen zorgverzekering of zij daadwerkelijk mesologie therapie vergoeden. Benje op zoek naar een therapeut, dan kun je terecht bij de Nederlandse vereniging voor mesologie. Op de website van de vereniging is een zoekfunctie beschikbaar naar de dichtstbijzijnde therapeut.

vergoeding mesologie 2019

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding mesologie 2019 scoort gemiddeld: 5 4,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.