Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding noodzakelijke telefoonkosten 2019

Wanneer gaat het om noodzakelijke telefoonkosten in het buitenland?

Iemand die in het buitenland is en in bepaalde omstandigheden verkeert, kan te maken krijgen met noodzakelijke telefoonkosten. Voorbeelden hiervan zijn:

  • contact opnemen met de mobiele telefoonprovider omdat de mobiele telefoon gestolen/verloren is
  • met de familie contact opnemen omdat een familielid ernstig ziek is geworden
  • contact opnemen met familie omdat iemand is overleden
  • contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Na een vakantie word je weer op je werk verwacht. Soms zijn er omstandigheden waardoor je niet op de afgesproken dag weer op het werk kan komen. Je bent bijvoorbeeld op de dag van vertrek ziek geworden en kan nog niet reizen, of je vlucht is door weersomstandig- heden geannuleerd. Het gevolg hiervan kan zijn, dat je niet op de afgesproken dag op je werk kan komen, je bent op dat moment genoodzaakt om contact op te nemen met je werkgever.

Vindt de zorgverzekeraar de kosten noodzakelijk?

Als je met je partner op vakantie bent en hij/zij wordt ziek, dan kun je het noodzakelijk vinden om de familie te bellen. Deze kosten worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Het is de zorgverzekeraar die bepaalt of de telefoonkosten die zijn gemaakt, voor vergoeding in aanmerking komen. Bij elke zorgverzekering is in de polisvoorwaarden opgenomen in welke gevallen telefoonkosten worden vergoed. 

noodzakelijke telefoonkosten zorgverzekering vergelijken
Er zijn diverse redenen voor een noodzakelijk contact met Nederland

Is er een vergoeding voor noodzakelijke telefoonkosten?

Noodzakelijke telefoonkosten worden niet vergoed vanuit het basispakket. Indien je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van gemaakte telefoonkosten, kun je bij de meeste zorgverzekeraars een aanvullende verzekering afsluiten die deze kosten dekt. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staan de voorwaarden die gesteld zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Tevens wordt vermeld welke telefoonkosten worden vergoed. Voor een vergoeding is meestal een maximumbedrag per jaar vastgesteld. Het eigen risico geldt niet bij een vergoeding die wordt verstrekt vanuit een aanvullende verzekering. Indien je bij je zorgverzekeraar alleen een basisverzekering hebt afgesloten kun je overwegen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Met een aanvullende verzekering worden meerdere kosten vergoed, die niet vanuit de basisverzekering worden vergoed. De meeste zorgverzekeraars bieden verschillende aanvullende verzekeringen aan. Raadpleeg de voorwaarden voordat je een aanvullende verzekering afsluit.                                                       

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding noodzakelijke telefoonkosten 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.