Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding oogarts 2019

Wat is een oogarts? 

Een oogarts is gespecialiseerd in afwijkingen en aandoeningen of letsel van het oog. Een oogarts kan werkzaam zijn in een ziekenhuis en houdt zijn/haar spreekuur op de polikliniek van het ziekenhuis. Hij/zij onderzoekt en behandelt indien mogelijk oogaandoeningen/oogafwijkingen. Patiënten zijn meestal door optometristen, orthoptisten, opticiens, huisarts of medisch specialisten doorverwezen naar de oogarts.
Enkele afwijkingen/aandoeningen die o.a. voorkomen:

 • Hoornvliesproblemen
 • Staar (lenstroebeling)   
 • Maculadegeneratie (aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies)  
 • Glaucoom (beschadiging van de oogzenuw, soms ten gevolge van een verhoogde oogdruk)  
 • Netvlies afwijkingen ten gevolge van diabetes of andere systemische aandoeningen
 • Netvliesloslatingen
 • Oogontstekingen

Wat is het werkterrein van de oogarts?  

Een oogarts kan werkzaam zijn in een ziekenhuis en houdt zijn/haar spreekuur op de polikliniek van het ziekenhuis. Op de OK (operatiekamer) worden de operaties verricht. De oogarts kan je medicijnen voorschrijven of een bril (of contactlenzen) voorschrift geven. Een behandeling kan poliklinisch plaatsvinden, dat betekent dat je voor deze behandeling (operatie) niet hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis. Er vinden ook operaties plaats waar een ziekenhuisopname noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij het verwijderen van een tumor. Er wordt o.a. samengewerkt met de huisarts, opticien, plastisch chirurg, neuroloog, internist en de KNO (Keel – Neus - Oor) arts. Op de OK wordt de oogarts o.a. geassisteerd door anesthesisten (assistenten) en verpleegkundigen. 

Welke behandelingen van de oogarts worden vergoed vanuit de zorgverzekering?
Onder bepaalde voorwaarden ontvangt je een vergoeding vanuit de basisverzekering. Voor deze vergoeding geldt het eigen risico. Medicijnen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De zorgverzekeraar is niet verplicht om alle medicijnen te vergoeden, er kan voor worden gekozen om alleen de voordeligste variant te vergoeden. Voor een aantal medicijnen betaalt je een eigen bijdrage. Enkele zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid de eigen bijdrage te verzekeren. De vergoeding van een eigen bijdrage is aan een maximum bedrag per verzekerde per jaar gesteld. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden alle vergoedingen waar je recht op hebt vermeld. Tevens wordt vermeld wanneer er sprake is van een eigen risico of eigen bijdrage.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding oogarts 2019 scoort gemiddeld: 92 1,9 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.