Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding oogprothese 2019

Gelaatsprothese, Oogprothese, Scleraschaal, Scleralens (zonder visuscorrectie)

Onder een gelaatsprothese verstaan we een prothese die dient, ter camouflage van ontbrekende delen van het gelaat. De gelaatsprothese wordt meestal van siliconenmateriaal (zacht/soepel) gemaakt. Er wordt eerst een afdruk van het gelaat gemaakt, hierna wordt de pasprothese van ‘was’ gemaakt, hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van foto’s van de patiënt (voor de verminking). Omdat ‘was’ zacht is kan de prothese nog worden aangepast. De kleur van een gelaatsprothese komt zoveel mogelijk overeen met de huidskleur van de patiënt. Een oogprothese wordt van glas of acryl gemaakt, deze prothese vervangt het gehele oog. Een scleraschaal (deel oogprothese), wordt geplaatst als het eigen oog nog aanwezig is. Deze prothese wordt gedragen op een misvormde oogbol. Een scleralens is een deel oogprothese, deze lens draagt men op de volledige oogbol. Een scleralens lijkt op een contactlens. De lens (prothese) heeft een ingekleurde pupil en iris, en kan het hoornvlies bij bepaalde afwijkingen van het oog ondersteunen. Oncologische redenen is de meest voorkomende oorzaak waardoor een gelaatsprothese of oogprothese moet worden geplaatst.

Vergoeding oogprothese

Er wordt een vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld aan welke voorwaarden moet  worden voldaan om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Er geldt geen eigen bijdrage maar het eigen risico geldt wel.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding oogprothese 2019 scoort gemiddeld: 6 2,5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.