Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding orthopedische geneeskunde 2019

Wat is orthopedische geneeskunde?

In 1996 is de Vereniging van Artsen voor Orthopedische Geneeskunde opgericht. De artsen die lid zijn van deze vereniging zijn speciaal opgeleid voor de orthopedische geneeskunde. Zij waren voorheen huisarts, of zijn nog steeds huisarts en daarnaast ook gespecialiseerd in de orthopedische geneeskunde. Het beroep van orthopedische geneeskundige wordt in Nederland niet erkend als officieel medisch specialisme. De artsen die deze wijze van geneeskunde uitvoeren behandelen klachten van het bewegingsapparaat. Deze artsen hebben geen bevoegdheid om operaties uit te voeren. Klachten die worden behandeld:

 • pijn in schouder of arm: bijvoorbeeld; slijmbeurs- en/of peesontsteking; kapselirritatie "frozen shoulder"
 • pijn in het gebied van de pols of hand: bijvoorbeeld; carpaal tunnel syndroom; "trigger finger"; peesschede-ontsteking van Quervain
 • pijn in de voet: bijvoorbeeld; "hielspoor"; slijtage (artrose) in het basisgewricht van de grote teen
 • pijn rond de elleboog: bijvoorbeeld; “tenniselleboog";  "golferselleboog"
 • pijn in de onderrug of het bekken, al dan niet met uitstraling in het been
 • pijn in de heup: bv. slijmbeurs- en/of peesontsteking; heupgewrichtsaandoening zoals slijtage (artrose)
 • pijn rond de knie: bv. "jumpers knee"; gewrichtsaandoening zoals slijtage (artrose)

Behandelingen orthopedische geneeskunde

Bij het eerste bezoek wordt door de arts eerst een lichamelijk onderzoek gedaan. Door het stellen van specifieke vragen en het lichamelijk onderzoek kan de arts zijn diagnose stellen. Om een diagnose te stellen wordt ook de kracht gemeten van diverse bewegingen. Indien er aan één zijde van het lichaam een beduidend mindere spierkracht aanwezig is ten opzichte van de andere kant, dan wordt dit meestal veroorzaakt door de aanwezige klacht. Door de pijn is er een “verlies” aan spierkracht. Hierbij wordt er vanuit gegaan welke gemiddelde spierkracht aanwezig behoort te zijn bij een persoon van een bepaalde leeftijd en geslacht.

orthopedische geneeskunde vergoeding 2019
De behandeling wordt gedaan met injecties

De arts informeert de patiënt over de behandelingsmogelijkheden. Indien een patiënt zich niet laat behandelen, wordt uitgelegd wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Ook wordt er uitleg gegeven hoe met de klachten om te gaan, welke hulpmiddelen en/of pijnstillers kunnen worden gebruikt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van de injectietherapie. Hierbij worden injecties gegeven met een ontstekingsremmend middel. De arts is hierin gespecialiseerd. Hij/zij heeft hiervoor een speciale opleiding moeten volgen.

Vergoeding orthopedische geneeskunde

Of er een vergoeding wordt gegeven door de zorgverzekeraar is afhankelijk bij welke zorgverzekeraar je bent verzekerd. Er zijn zorgverzekeraars die een vergoeding uitkeren. Afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm wordt er een bepaald bedrag per dag en per jaar vergoed. In de onderstaande tabel kun je per zorgverzekeraar zien welke vergoeding beschikbaar is.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding orthopedische geneeskunde 2019 scoort gemiddeld: 11 2,8 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.