Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding plaatsen van borst(mamma)prothesen 2019

Kunnen borstmammaprothesen geplaatst worden na een preventieve borst amputatie?

Wanneer er bij een vrouw borstkanker is geconstateerd, moet mogelijk een borst worden geamputeerd. Het komt ook voor dat er een preventieve amputatie van de borst plaatsvindt in verband met erfelijk borstkanker. Voor iedere vrouw is een amputatie van een borst een ingrijpende gebeurtenis. Door de grote ervaring op het gebied van borstreconstructies kan de borst zo natuurlijk mogelijk worden nagemaakt. Het plaatsen van een borstmammaprothese wordt uitgevoerd na een borstamputatie. Een borstreconstructie wordt meestal  uitgevoerd na beëindiging van chemotherapie en/of bestraling. De borstreconstructie kan binnen zes tot twaalf maanden plaatsvinden na de borstamputatie. Bij bijna elke vrouw is een reconstructie van de borst mogelijk.                                        

Kunnen borstmammaprothesen direct geplaatst worden na de borstamputatie?

Door de toegenomen ervaring is het ook mogelijk om de prothesen direct te plaatsen na de borstamputatie. Hierna is het dan toch nog mogelijk om chemotherapie toe te passen of indien nodig de borst te bestralen. Indien mogelijk wordt er voor gekozen om de plaatsing van de prothesen direct te laten plaatsvinden na de borstamputatie. Deze ingreep geeft meestal, cosmetisch gezien, een beter resultaat dan wanneer de borstmammaprothesen op een later tijdstip worden geplaatst. Er zijn diverse soorten borstprothesen. De prothesen moeten aan zeer strenge eisen voldoen voordat zij worden toegelaten in het medisch circuit. De prothesen zijn van verschillend formaat. De patiënt kiest altijd in overleg met de plastisch chirurg welk formaat het best geschikt is. Na een operatie krijg je meestal het advies om het ongeveer zes weken rustig aan te doen, niet sporten en/of zware dingen tillen.

Wat is de vergoeding voor borst(mamma)prothesen?

Vrijwel alle zorgverzekeraars geven een vergoeding voor het plaatsen van borstmammaprothesen na een borstamputatie vanuit het basispakket. Meestal moet je vooraf toestemming krijgen van je zorgverzekeraar. Je dient wel rekening te houden met het eigen risico wat moet worden betaald. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor een vergoeding voor het plaatsen van borstmammaprothesen. Kijk in de onderstaande tabel voor meer informatie.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding plaatsen van borst(mamma)prothesen 2019 scoort gemiddeld: 4 4,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.