Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding preventieve mondzorg 2019

Waarom preventieve mondzorg?

De tandarts geeft adviezen voor preventieve mondzorg. Een mondhygiënist(e) is een deskundige op het gebied van preventieve mondzorg. Een goede verzorging van het gebit bestaat vooral uit het zorgvuldig tandenpoetsen. Ondanks dat de tanden dagelijks “goed” worden gepoetst kunnen er toch gebitsproblemen ontstaan. Een behandeling bij de mondhygiënist(e) bestaat o.a. uit:

  • Het geven van preventieve adviezen (zoals poetsinstructies)
  • Het voorlichting geven over het gebruik van ragers/mondspoelmiddelen/tandenstokers
  • Het voorlichting geven over het ontstaan van tandvleesaandoeningen
  • Verwijdert tandsteen
  • Stimuleert je om je gebit goed te verzorgen

De behandeling is vooral  gericht op het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes in tanden en kiezen.

Wat is tandsteen, oorzaak en hoe te voorkomen?

Verkalkte tandplak is tandsteen. Als de tandplak niet regelmatig tussen de tanden en kiezen wordt verwijderd, ontstaat hierdoor tandsteen. Door tandsteen kan een tandvleesontsteking ontstaan. Tandsteen bevindt zich meestal aan de voortanden van de onderkaak. Tandplak bestaat uit etensresten, bacteriën en slijm. Met een optimale mondverzorging kan tandplak worden voorkomen. Als er geen tandplak aanwezig is kan er ook geen tandsteen ontstaan. Het poetsen van het gebit moet met een goede tandborstel gebeuren. Het is belangrijk om regelmatig een nieuwe tandenborstel te kopen. Voor een advies voor een goede tandenborstel kun je terecht bij je tandarts of mondhygiënist(e). Dagelijks het gebit goed poetsen is niet altijd voldoende, omdat je met een tandenborstel vaak niet de ruimte tussen de tanden en kiezen kunt reinigen. Hiervoor kun je gebruikmaken van tandenstokers of tandzijde (flosdraad). 

preventieve mondzorg zorgverzekering vergelijken
Dagelijks poetsen zorgt voor minder tandsteen

Wat is de vergoeding voor preventieve mondzorg?

Voor personen vanaf 18 jaar en ouder wordt voor een behandeling door een tandarts of mondhygiënist(e) geen vergoeding vanuit het basispakket verstrekt. Je kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten bij je zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je verzekering om vast te stellen of je recht hebt op een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding preventieve mondzorg 2019 scoort gemiddeld: 2 3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.