Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding repatriëring gezonde kinderen / meeverzekerde 2019

Wanneer gaan kinderen mee op repatriëring? 

Indien een ouder op reis is met zijn/haar kinderen in het buitenland en bij een ongeval betrokken raakt of ernstig ziek wordt, kan de situatie ontstaan dat de ouder naar Nederland moet worden vervoerd. Een arts bepaalt of iemand mag worden vervoerd. Het kan voorkomen dat er een medische indicatie is, waardoor het niet mogelijk is om iemand te repatriëren. De ouder is niet in staat om zelfstandig te reizen door zijn/haar gezondheidsomstandigheid op dat moment. De terugreis naar Nederland zal onder medische begeleiding plaatsvinden, dit noemt men het repatriëren van een persoon. Als de (gezonde) kinderen ook niet in staat zijn om zelfstandig terug te reizen worden zij ook gerepatrieerd. Dit komt o.a. voor bij zeer jonge kinderen.

repatriering gezonde kinderen zorgverzekering vergelijken 2019
Repatriëring vindt vaak plaats via speciaal vervoer dit kan ook in een regulier vliegtuig

Ben je goed verzekerd?

Je gaat op reis met je kinderen, je kinderen en jij zijn verzekerd voor medische kosten. Waar vaak niet aan wordt gedacht is dat je door een ongeval of ziekte niet in staat bent om zelf terug te reizen met je kinderen naar Nederland. Kosten voor het repatriëren van personen kunnen hoog oplopen, door het afsluiten van de juiste verzekering kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Welke vergoeding wordt gegeven voor de repatriëring van gezonde kinderen?

Er wordt geen vergoeding verstrekt vanuit de basisverzekering voor repatriëring van gezonde kinderen. Kinderen tot 18 jaar moeten bij een zorgverzekeraar van één van de ouders staan ingeschreven. Voor kinderen hoeft geen premie te worden betaald, zij hebben recht op dezelfde vergoeding waarop de ouder recht heeft. Mogelijk kun je bij je zorgverzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten, waarbij repatriëring van gezonde kinderen wordt vergoed. Indien dit niet mogelijk is, kun je een eenmalige reisverzekering afsluiten waarbij deze kosten wel worden vergoed. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de vergoedingen waarop je recht hebt vermeld. Tevens wordt vermeld wanneer je contact moet opnemen met de alarmcentrale. In de onderstaande tabel kun je per zorgverzekeraar meer informatie vinden.

Voordat er bepaalde (medische) kosten in het buitenland worden gemaakt, moet er eerst toestemming worden gegeven door de alarmcentrale. Op je zorgpas staat het telefoonnummer van de alarmcentrale waarmee contact moet worden opgenomen.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding repatriëring gezonde kinderen / meeverzekerde 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.