Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding rode hond vaccinaties 2019

Wat is Rode hond?

Rode hond is over het algemeen een kinderziekte, die wordt veroorzaakt door het Rubella virus. De tijd tussen besmetting en het vertonen van symptomen, ook wel incubatietijd, bedraagt ongeveer 14 tot 21 dagen. Wanneer iemand besmet raakt met het virus is de patiënt besmettelijk van 1 week voor tot 2 weken na het optreden van de huiduitslag. 

Wat is het verloop van Rode Hond?

Rode hond begint vaak met een verkoudheid. De eerste symptomen zijn opgezette lymfeklieren achter de oren en huiduitslag van rode vlekken op hals en gezicht. De uitslag verspreidt zich langzaam over romp en ledematen. In de helft van de gevallen verloopt een rodehond virusinfectie niet zichtbaar. Bij de andere helft verschijnt wel de huiduitslag. Hiernaast kunnen koorts, oogbindvliesontsteking en gewrichtsklachten voorkomen. Rode hond is besmettelijk en besmetting vindt plaats via druppeltjes in de lucht door bijvoorbeeld niezen of hoesten. De ziekte kan ook worden overgedragen bij aanraking van bijvoorbeeld deurknoppen, bestek of speelgoed.  

Zit Rode Hond in het vaccinatieprogramma?

Vaccinatie tegen rode hond is sinds 1974 opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma. De inenting tegen rode hond is onderdeel van het BMR-vaccin (bof, mazelen en rode hond). Kinderen krijgen dit vaccin bij 14 maanden en een herhaling op 9 jarige leeftijd aangezien bij 5% van de kinderen het eerste vaccin onvoldoende effect heeft. Rode hond is een vrij onschuldige infectie tenzij een zwangere vrouw in het begin van haar zwangerschap met het virus wordt geïnfecteerd. Een zwangere vrouw kan haar foetus namelijk via de placenta besmetten en voor een foetus is de infectie niet zo onschuldig.  Infectie tijdens de zwangerschap kan bij 1 op de 4 vrouwen de foetus schaden. De infectie kan onder andere lijden tot doofheid, blindheid, geestelijke achterstand bij de foetus of zelfs een miskraam. Vanwege deze reden is het van belang dat alle kinderen tegen de rode hond worden ingeënt.

Wat zijn de vergoedingen voor vaccinatie van de rode hond?

Inentingen die worden verzorgd vanuit het rijksvaccinatieprogramma zijn gratis.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding rode hond vaccinaties 2019 scoort gemiddeld: 1 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.