Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding schoenvoorzieningen 2019

Schoenvoorzieningen

Een verbandschoen is een tijdelijke schoenvoorziening. Deze schoen zorgt er voor dat, ondanks de aanwezige voetklachten, bewegen mogelijk blijft. De schoen is van een zacht en ventilerend materiaal (bijvoorbeeld vilt) gemaakt, de zool is stroef. De schoen lijkt enigszins op een pantoffel. De schoen beschermt de voet en door het ventilerende materiaal kan je voet genezen. Indicaties voor een verbandschoen zijn o.a. : huidzweren, herstelperiode na een gedeeltelijke amputatie en circulatiestoornissen.

In een schoen worden diverse producten verwerkt zoals leer, kleurstoffen, lijm of rubber. Er zijn mensen die allergisch zijn voor bepaalde producten die in schoenen zijn verwerkt. Voor deze mensen bestaan er allergeenvrije schoenen. Deze schoenen bevatten geen (of minimaal) producten die allergische reacties veroorzaken. Hierdoor wordt de allergische reactie teruggedrongen of verdwijnt helemaal.

Vergoeding

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld, onder welke voorwaarden je in aanmerking komt voor een vergoeding. Als er een vergoeding wordt verstrekt geldt het eigen risico (vanaf 18 jaar), omdat een vergoeding voor verbandschoenen vanuit de basisverzekering wordt verstrekt. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding schoenvoorzieningen 2019 scoort gemiddeld: 3 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.