Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding steunpessarium 2019

Een verzakking van de blaas of baarmoeder wordt veroorzaakt door verzwakking van de spieren en banden van de bekkenbodem.

Bij een baarmoeder- of blaasverzakking kan een steunpessarium verlichting geven. Een pessarium wordt ook wel ‘ring’ genoemd. De verzakking wordt door het pessarium teruggeduwd, hierdoor kunnen de klachten verminderen en soms geheel verdwijnen, het kan ook een operatie voorkomen.  Het komt ook voor dat de klachten niet verminderen door het gebruik van een pessarium, je arts bespreekt dan met je om voor een andere behandeling te kiezen.                                                                                                

Een steunpessarium is meestal van siliconen gemaakt wat soepel is. Er zijn meerdere vormen, zoals bijvoorbeeld: een halve maan, rond of ovaal, de grootte is verschillend. Je arts bespreekt met je welke vorm en grootte voor jou geschikt is, dit is afhankelijk van het type verzakking.                                

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering heb je geen recht op een vergoeding. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om vast te stellen of je mogelijk recht hebt op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar.

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding steunpessarium 2019 scoort gemiddeld: 4 2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.