Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding therapeutisch kamp voor kinderen met een chronische aandoening 2019

Therapeutisch kamp voor kinderen met een chronische aandoening

Voor kinderen met een chronische aandoening zijn er verschillende therapeutische kampen, zoals bijvoorbeeld kampen voor kinderen met eczeem, een voedselallergie, een luchtwegaandoening, obesitas en diabetes (suikerziekte). Een therapeutisch kamp voor kinderen is meestal rolstoelvriendelijk omdat kinderen met bepaalde aandoeningen in een rolstoel zitten. Voor de kinderen is het belangrijk dat zij zich zelfstandig kunnen verplaatsen op het kamp.

Wat is het doel van een therapeutisch kamp?

Het doel van een therapeutisch kamp is dat kinderen leren omgaan met hun aandoening. Zij ontmoeten op het kamp kinderen die dezelfde aandoening hebben. Het is belangrijk voor de kinderen om lotgenoten te ontmoeten. De kinderen ontmoeten ook kinderen met een andere aandoening, dit kan mogelijk bijdragen aan het omgaan met hun eigen aandoening. De kinderen kunnen spelenderwijs hun ervaringen delen. Het contact met leeftijdsgenoten wordt gestimuleerd. Met elk kind wordt de medicatie besproken. Bijvoorbeeld kinderen met diabetes (suikerziekte) die zichzelf dagelijks meerdere keren moeten injecteren met insuline. Kinderen die een voedselallergie hebben, krijgen een aangepast menu voorgeschreven door een diëtist(e). De nadruk op een kamp ligt meestal op samenwerken, zelfredzaamheid en conditieopbouw. Maar er wordt ook veel aandacht besteed aan ontspanning, bijvoorbeeld door het organiseren van een disco avond of speurtochten.    

therapeutische kampen zorgverzekering zorgvergoeding
Vakantiekampen georganiseerd door Sugarkids voor kinderen met diabetes

Veel aandacht voor algemene gezondheid tijdens therapeutisch kamp

Er wordt tijdens het verblijf in een therapeutisch kamp veel aandacht aan de algemene gezondheidstoestand van het kind geschonken. De kinderen sporten, dit is niet alleen om de kinderen te vermaken maar ook bedoeld om een goede conditie op te bouwen. Voor verschillende aandoeningen is het belangrijk dat de kinderen ook fysiotherapie tijdens hun verblijf op het kamp krijgen. Na een verblijf in een therapeutisch kamp hebben de meeste kinderen hun conditie verbeterd, meer zelfvertrouwen gekregen en ze hebben hun ervaringen betreffende hun aandoening kunnen delen met lotgenoten. Voor veel kinderen is het een onbezorgde tijd en dit geldt ook voor de ouders, die weten dat hun kinderen onder goede begeleiding kunnen ontspannen en zover mogelijk hun conditie opbouwen.

Wat wordt er vergoed bij deelname aan een therapeutisch kamp?

Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding verstrekt. Een vergoeding kan mogelijk worden gegeven uit een aanvullende verzekering. Een zorgverzekeraar biedt meestal meerdere vormen van aanvullende verzekeringen aan. Het is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt afgesloten, of je in aanmerking komt voor een vergoeding. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld of je recht hebt op een vergoeding en aan welke voorwaarden moet worden voldaan. Tevens wordt in de polisvoorwaarden vermeld welk bedrag maximaal per kind per jaar wordt vergoed. Onderstaande tabel wordt de vergoeding per zorgverzekeraar weergegeven.                       

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding therapeutisch kamp voor kinderen met een chronische aandoening 2019 scoort gemiddeld: 3 3,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.