Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding therapieën door patiëntenverenigingen 2018

Welke therapieën worden door patiëntenverenigingen gegeven?

Naast thema avonden, cursussen en uitstapjes zorgt een patiëntenvereniging ook voor therapieën voor hun leden. Per patiëntenvereniging worden er verschillende therapieën aangeboden. Het is afhankelijk van de ziekte/aandoening welke therapie in aanmerking komt. Een therapie heeft als doel om klachten die veroorzaakt worden door een ziekte/aandoening te verminderen. 

Een reuma patiëntenvereniging organiseert onder andere hydrotherapie. Deze therapie is geschikt voor mensen met onder andere fibromyalgie, artrose of chronische pijn. Deze therapie wordt groepsgewijs in water van 32 graden gegeven. Omdat het minder kracht kost om in water te bewegen kunt u zonder verergering van uw klachten uw spieren en gewrichten soepel houden en leert u  uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. Hydrotherapie geeft vaak een zeer positief resultaat met betrekking tot de pijnklachten. 

Vanuit de ADHD vereniging Impuls worden er therapieën gegeven waarbij uitgegaan wordt van het uitwisselen van ervaringen en manieren van omgaan met ADHD, dit kan veel steun en herkenning kan geven. 

Om u te helpen bij het stoppen met roken is er ook een therapie ontwikkeld, Lasertherapie. Het is hierbij wel van belang dat u ook gemotiveerd bent om te stoppen met roken. Behandeling van lasertherapie duurt ongeveer een uur en is pijnloos. Vooraf vindt er een gesprek plaats waarin uw motivatie wordt besproken en de mate waarin u rookt. Tijdens de therapie wordt er gebruikt gemaakt van een laser welke de huid niet kapot zal maken. Met de laser worden bepaalde punten op het lichaam gestimuleerd, waardoor er endorfines in het lichaam vrij zullen komen. Deze endorfines zorgen ervoor dat u minder trek krijgt in een sigaret en verminderd de ontwenningsverschijnselen. Het is niet zo dat u gelijk nooit meer trek heeft in een sigaret, het is dus belangrijk dat u zelf doorzet en afleiding zoekt mocht u weer de neiging krijgen naar een sigaret te grijpen.

Zo zijn er nog meerdere therapieën die u kunnen helpen, informeer bij uw patiëntenvereniging welke therapieën zij aanbieden

Welke vergoedingen worden gegeven voor therapieën georganiseerd door patiëntenvereniging?

Vanuit de basisverzekering wordt er geen vergoeding verstrekt voor deze therapieën. Maar mogelijk komt u wel in aanmerking voor een vergoeding vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Vaak moet uw verenging wel aangesloten zijn bij een bepaalde organisatie, informeer bij uw zorgverzekering of u aan de voorwaarden voor vergoeding voldoet. Voor een vergoeding vanuit een aanvullende zorgverzekering geldt geen eigen risico. In de onderstaande tabel staat meer informatie over de vergoeding per zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding therapieën door patiëntenverenigingen 2018 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.