Vergoeding uitgestelde/aanvulling kraamzorg 2024

Op hoeveel kraamzorg heb je recht?

Door alle zorgverzekeraars wordt er een vergoeding voor kraamzorg gegeven. Deze vergoeding wordt voornamelijk gegeven op basis van het Landelijk Indicatie Protocol. De werkzaamheden van de kraamverzorgende en het aantal uren of dagen zorg welke je krijgt als kraamvrouw, zijn in dit protocol vastgelegd. Het aantal uren kraamzorg je krijgt, wordt berekend door middel van een puntensysteem. Er wordt gekeken of je bijvoorbeeld nog meer kinderen hebt, hoe de zwangerschap is verlopen qua complicaties en of je borst- of flesvoeding wilt gaan geven aan je pasgeboren baby. uitgestelde kraamzorg zorgverzekering vergelijken Aangepaste kraamzorg is mogelijk wanneer de moeder langer dan 10 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen

Wat is uitgestelde of aanvulling kraamzorg?

In een normale situatie krijg je ongeveer acht dagen kraamzorg. Uitgestelde of aanvulling kraamzorg wordt bijvoorbeeld aangeboden, indien moeder en kind tien dagen na de bevalling thuiskomen uit het ziekenhuis en de moeder nog niet in staat is voor het pasgeboren kind en eventuele andere kinderen in het gezin te zorgen. Bij uitgestelde of aanvulling kraamzorg ontvang je een bepaald aantal zorguren of zorgdagen. Het aantal uren is altijd minder dan bij de reguliere kraamzorg, omdat de moeder al een aantal dagen of uren zorg heeft gekregen in het ziekenhuis. En na die dagen in het ziekenhuis wordt gekeken door het Landelijk Indicatie Protocol hoeveel zorg en ondersteuning moeder nog nodig heeft, om uiteindelijk zelf de zorg voor haar gezin in eigen handen te kunnen nemen.

Wat is de vergoeding voor uitgestelde of aanvulling kraamzorg?

Via een aanvullende verzekering bieden de meeste zorgverzekeraars een vergoeding. Voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om na te gaan, of je recht hebt op een vergoeding voor uitgestelde of aanvulling kraamzorg. Wil je meer informatie of wil je weten wat de vergoeding is voor uitgestelde kraamzorg per zorgverzekering, dan kun je in de onderstaande tabel per zorgverzekering de vergoeding opzoeken. Wil je meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp kraamzorg? Meer informatie is te vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.