Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding verpleging 2019

Verpleging               

Verpleging in een instelling, is afhankelijk van de omstandigheid van de patiënt. Iemand kan tijdelijk worden verpleegd, maar het komt ook voor dat een patiënt blijvend in een instelling moet worden verpleegd. Zover mogelijk wordt er aan herstel op de revalidatieafdeling gewerkt. Bijvoorbeeld iemand die na een operatie niet naar huis kan en eerst moet revalideren. Voor personen die blijvend in een instelling worden verpleegd, kan fysiotherapie o.a. een onderdeel zijn van de verpleging. Een instelling voor verpleging heeft meestal een huiselijk karakter. Veelal hebben patiënten die blijvend worden verpleegd een eigen kamer. Deze kamer kunnen zij zelf “gedeeltelijk” inrichten. Een schilderij aan de muur laten hangen wat zij ook in hun laatste huis aan de muur hadden hangen. Een eigen tafelkleed op de aanwezige tafel in hun kamer en/of familiefoto’s op het nachtkastje. Vaak nemen mensen spullen mee waar zij een emotionele band mee hebben, hierdoor wordt het accepteren van hun situatie iets verbeterd.

Vergoeding

Indien je bent opgenomen in een AWBZ verpleeginstelling, wordt er een vergoeding vanuit de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) gegeven. Je betaalt wel een eigen bijdrage. Het CAK (Centraal administratie kantoor) kan je informeren, op welke wijze je zelf de eigen bijdrage kan berekenen, zij kunnen ook de berekening voor je maken.

Direct je zorgverzekering vergelijken? Dat kan via onze eenvoudige zorgvergelijker!

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding verpleging 2019 scoort gemiddeld: 1 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.