Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding wortelkanaalbehandeling 2019

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een zenuwbehandeling is een ander woord voor een wortelkanaalbehandeling. Omdat een wortelkanaalbehandeling meestal een pijnlijke behandeling is, wordt deze altijd onder verdoving uitgevoerd. Een verdoving werkt meestal twee tot drie uur. Als de verdoving is uitgewerkt kan er napijn ontstaan. Voor deze pijn wordt door de tandarts een pijnstiller aangeraden. Als je bepaalde medicijnen slikt kan je niet alle pijnstillers innemen, je apotheker kan hierover informeren. Je apotheker heeft een overzicht van de medicatie die je gebruikt.

Wat gebeurt er tijdens een wortelkanaalbehandeling? 

De inhoud van het wortelkanaal kan door diverse oorzaken ontstoken raken, bijvoorbeeld door tandbederf. Een harde klap op de kies of op een tand kan ook de oorzaak van een ontsteking zijn. Voornamelijk zijn bacteriën de oorzaak van een ontsteking. De tandarts maakt een röntgenfoto om de plaats van de ontsteking vast te stellen. Een röntgenfoto wordt gemaakt met behulp van röntgenstraling. De tandarts richt het apparaat op het gedeelte van het gebit wat moet worden gefotografeerd. Hierna wordt het apparaat even ingeschakeld en komt er straling uit het apparaat, deze straling wordt opgevangen door de röntgenfoto. Op de röntgenfoto kan de tandarts bijvoorbeeld de binnenkant van een kies zien en het kaakbot bekijken. Nadat de tandarts de foto heeft bekeken en de plaats van de ontsteking heeft vastgesteld, wordt de verdoving toegebracht. Vervolgens wordt de bovenkant van de kies/tand geopend. Het ontstoken weefsel wordt verwijderd, de kies wordt gereinigd met behulp van een klein vijltje en een desinfecterende vloeistof. De kies/tand wordt eerst gevuld met rubberstiftjes. De laatste handeling is het plaatsen van een gewone vulling. Er kan napijn ontstaan na een behandeling.

Wat is de vergoeding voor een wortelkaanbehandeling?

Voor personen vanaf achttien jaar wordt geen vergoeding gegeven uit de basisverzekering voor een behandeling bij de tandarts. De meeste zorgverzekeraars bieden verschillende tandartsverzekeringen aan. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld welk vergoedingen er worden verstrekt vanuit een tandartsverzekering. Voor deze vergoeding geldt geen eigen risico.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding wortelkanaalbehandeling 2019 scoort gemiddeld: 6 4,2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.