Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ziekenhuisopname comfortdekking 2018

Wat krijg je tijdens een ziekenhuisopname als je een comfortdekking heb afgesloten?

De vergoeding die u ontvangt vanuit uw ziektekostenverzekering voor zorg, is afhankelijk van de keuze die u maakt bij de afsluiting van uw verzekering. Indien u kiest voor een comfortdekking betekent  dit dat u zeer uitgebreid bent verzekerd voor een ziekenhuisopname. U heeft recht op de comfortvoorzieningen in het  ziekenhuis. Voorbeelden van deze voorzieningen:

  • 1 of 2 persoonskamer
  • beschikbaar internet
  • televisie bij uw bed
  • dagelijks de krant ontvangen
  • koelkast op uw kamer

Kan ik een klasse verzekering afsluiten?

De klasse verzekering is in 2004 afgeschaft. Toch kunt u zich nog verzekeren voor extra luxe in het ziekenhuis, zoals een eigen kamer. Een aantal verzekeraars biedt een aanvullende polis voor patiënten. Deze aanvullende verzekering is aan te raden als u erg gesteld bent op uw privacy. Naast de opname op een 1 of 2-persoonskamer is doorlopend bezoek vaak een mogelijkheid. 
Daarnaast heeft u recht op radio, telefoon, tv en internet. Daarnaast krijgt u bijvoorbeeld elke dag de krant en is er een koelkastje aanwezig op uw kamer. Ook zijn er extra ’luxe’ koffie rondes.

ziekenhuisopname comfortdekking 2018
Ook een cappuccino is verkrijgbaar in de meeste ziekenhuizen

Kan ik wel extra service krijgen met een comfort verzekering in een ziekenhuis?

Echter hebben bijna alle ziekenhuizen de laatste tijd gekozen voor een standaard kwaliteit. Dit wil zeggen dat elke patiënt op dezelfde wijze wordt behandeld. Alleen medische criteria kan bepalen wie er voor een eenpersoonskamer in aanmerking komt. De laatste jaren maken steeds meer zorgverzekeraars afspraken met ziekenhuizen voor een comfort behandeling. De cliënten hebben daar dan wel een aparte polis voor afgesloten bij de verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wanneer u (gepland) wordt opgenomen, er een eenpersoonskamer wordt vrijgehouden. Wanneer hier geen mogelijkheden voor zijn kan dit betekenen dat u op bijvoorbeeld een 4-persoons zaal wordt opgenomen en u geen gebruik kunt maken van de extra faciliteiten waar u wel voor verzekerd bent. Als tegemoetkoming krijgt u een vergoeding van rond de 75 euro per dag. Het maximum bedrag wat vergoed wordt per jaar staat in uw polisvoorwaarden. Wanneer er een eenpersoons kamer vrij komt wordt u hiernaar verplaatst en kunt u alsnog gebruikmaken van de aanwezige en extra mogelijkheden. Zelfs in de ziekenhuizen waarmee geen afspraken zijn gemaakt door de zorgverzekeraar kunt u kans maken op deze ‘luxe’ behandeling. Helaas kunnen ziekenhuizen niet de garantie geven dat deze vorm van behandeling altijd mogelijk is. Sommige ziekenhuizen zijn al zo ver dat alle patiënten op een 1 of 2 persoonskamer verblijven en gebruik kunnen maken van de extra faciliteiten ongeacht of u gebruik maakt van de comfort dekking. Dit is opkomend en zeker nog niet overal gerealiseerd. Als u geïnteresseerd bent in een comfortpolis, is het verstandig om na te gaan of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met een ziekenhuis bij u in de regio.  De kosten voor een comfortpolis bedragen rond de 25 euro per maand. Echter is dit per verzekeraar verschillend. Kijk voor meer informatie in de onderstaande tabel.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ziekenhuisopname comfortdekking 2018 scoort gemiddeld: 10 4,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.