Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding ziekenvervoer openbaar vervoer 2019

Wanneer wordt er gebruik gemaakt van het openbaar vervoer voor ziekenvervoer?

Om verschillende redenen moeten mensen gebruik maken van het openbaar vervoer. Als iemand voor een bepaalde behandeling vaak naar het ziekenhuis moet kunnen de kosten hoog oplopen, omdat zij regelmatig in het ziekenhuis worden verwacht. Er is niet altijd een familielid of vriend(in) beschikbaar die je naar het ziekenhuis kan brengen. Je bent op dat moment genoodzaakt om met het openbaar vervoer te reizen. Voor verschillende behandelingen worden de reiskosten vergoed. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering wordt vermeld wanneer je recht hebt op een vergoeding. Als iemand een bepaalde vorm van kanker heeft kan hij/zij hiervoor mogelijk eerst een operatie voor ondergaan. De nabehandeling van een operatie kan zijn dat de patiënt nog de nodige chemokuren of bestralingen moet ontvangen. Voor deze behandeling wordt de patiënt steeds weer in het ziekenhuis verwacht. Patiënten waarbij de nieren niet goed functioneren moeten regelmatig worden gedialyseerd, deze behandeling is noodzakelijk omdat bij deze mensen het bloed niet schoon wordt gefilterd. De meeste nierpatiënten gaan hiervoor naar een ziekenhuis of een speciaal dialyse centrum, er zijn maar weinig mensen die thuis dialyseren.    

ziekenvervoer openbaar vervoer zorgverzekering vergelijken  
De metro kan een goede verbinding zijn naar het ziekenhuis voor een eventueel langdurige behandeling 

Wat is de vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer?

Ziekenvervoer per openbaar vervoer zal worden vergoed indien je bijvoorbeeld één van de volgende indicaties hebt met betrekking tot het reizen:

  • Patiëntenvervoer van en/of naar chemotherapie of bestraling
  • Patiëntenvervoer van en/of naar nierdialyse
  • Rolstoelgebruikers die geen aangepast vervoer hebben
  • Visueel gehandicapten
  • Mensen die voldoen aan de hardheidsclausule (hier wordt uitgerekend of de vervoerskosten boven een bepaald bedrag uitkomen volgens een vastgestelde formule).

Indien hieraan voldaan kan worden zal er vanuit het basispakket een vergoeding plaatsvinden voor het gebruik van het openbaar vervoer met de laagste klasse. Voor deze vergoeding geldt het eigen risico. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staan alle voorwaarden vermeld waaraan je dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Bekijk per zorgverzekering in de onderstaande tabel voor meer informatie.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding ziekenvervoer openbaar vervoer 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.