SP brengt geschil tussen Achmea en inwoners Drenthe naar Tweede Kamer

SP problemen Achmea

De SP is van plan om de aanhoudende problemen tussen de inwoners van de provincie Drenthe en zorgverzekeraar Achmea onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen. Vorige week werden de langdurige problemen met zorgverzekeraars, en dan met name Achmea, door Zorgbelang Drenthe publiekelijk aan de kaak gesteld. De socialistische partij is geschrokken van de situatie en wilt het lokale probleem nationaal aandacht geven.

Het is inmiddels zelfs zo ver dat de organisatie Zorgbelang Drenthe erover nadenkt om een eigen, lokale zorgverzekering op te richten. Deze zorgverzekering zal zich dan volledig richten op het garanderen dat de kwaliteit van zorg in de provincie niet verder in gevaar komt. De afgelopen jaren hebben verschillende instellingen in de provincie hun deuren moeten sluiten naar aanleiding van de agressieve inkoop praktijken van zorgverzekeraars.

Zorgbelang Drenthe geeft zelf aan dat de interesse vanuit inwoners in de provincie voor een eigen, lokale zorgverzekering groot is. Het zijn echter niet alleen inwoners en zorginstellingen in de province Drenthe die grote kritiek hebben op de werkwijze van zorgverzekeraars. Overal in het land worden er klachten ingediend over de werkwijze van zorgverzekeraars.

Ook is SP niet de enige partij die haar vraagtekens zet bij de toenemende macht van zorgverzekeraars. Ook binnen de PvdA vraagt men zich af of zorgverzekeraars niet teveel generaliseren en geen oog meer hebben voor de wensen en benodigdheden binnen de lokale zorg. Eén van de problemen in de provincie Drenthe is bijvoorbeeld een schrijnend tekort aan huisartsen. Hier wordt momenteel volgens de inwoners door de zorgverzekeraars weinig aan gedaan.

Bron: RTVDrenthe

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie