Zorgkosten worden onderschat!

Kosten zorg onderschat

Nederlanders hebben geen idee wat de kosten daadwerkelijk zijn die ze maken in de zorg. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders in opdracht van De Friesland zorgverzekeraar.

Ze schatten de kosten veel te laag in zo blijkt uit de resultaten van dit onderzoek, zo willen ze voor een ambulancerit 57 euro betalen terwijl de daadwerkelijke kosten 835 euro zijn! Als ze denken aan een gebroken arm dan is de schatting circa 2000 euro terwijl de kosten 3900 zijn. Ook een heupoperatie is hevig onderschat, 42 % zet in op 13000 euro, 38% zegt 6000 euro, de daadwerkelijke kosten zijn 22000 euro.

Uit het onderzoek komt dan ook naar voren dat de nederlander “het spoor bijster” is. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat zij meer taken en bevoegdheden geven aan de zorgverzekeraar . Zo weet het het merendeel niet hoe het zit met het basispakket, 47% weet niet eens hoe deze tot stand komt en 34% denkt dat dit vanuit de zorgverzekeraar komt. Ook de hoogte van het eigen risico denkt 23% van de ondervraagden dat dit een initiatief van de zorgverzekeraar zelf is.

De ondervraagden zijn niet bereid om meer zorgpremie te betalen en vinden dat de behandelkosten van risicovol gedrag zoals comazuipen, roken en het uitoefenen van extreme sporten voor de kosten van de patiënt zelf zijn. Actief een rol spelen in het uitoefenen van fraudebestrijding door zelf de rekening te controleren daar is bijna iedereen toe bereid.

Bron: Skipr

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie