900.000 consumenten wisselen van zorgverzekering

900000 consumenten wisselen van zorgverzekering

De afgelopen periode is er veel te doen geweest omtrent het overstappen van zorgverzekering. Nu blijkt dat er dan toch minder overstappers zijn geweest van zorgverzekering, namelijk 900.000 consumenten.

Vorig jaar stapte er nog 1,15 miljoen consumenten over naar een andere zorgverzekeraar. De daling die dit jaar zich heeft voorgedaan is mede oorzaak door de daling van de prijzen van de zorgpremie.  De 900.000 zijn de cijfers van informatiecentrum Vektis en zijn naar buiten gebracht door Zorgverzekeraars Nederland.

De reden dat de vergelijkingssites meer overstappers verwachte is simpelweg de reden dat het aantal bezoekers hoger waren dan afgelopen jaar. Wellicht lijkt de consument dan toch ook meer te vergelijken dan voorheen maar zich toch terughoudend op te stellen door de daling van de premie. Ook is het zo dat de zogeheten “internetpolissen” afgelopen jaar al veel consumenten hebben verworven en deze blijven vaak ook zitten bij hun huidige zorgverzekeraar.

 

Zorgverzekering 2015

 

De verwachting voor de zorgverzekering 2015 is dan ook dat het aantal consumenten dat gaat overstappen gaat stijgen. Een simpele beredenering is dat de zorgpremie zowieso 50 euro hoger uit gaat komen op jaarbasis door wetswijzigingen in de AWBZ. Volgend jaar zullen er naar verwachting meer zorgverzekeraars komen met een zogeheten budgetpolis en / of internetpolis daar die trend simpelweg de meeste consumenten voor zich wint. De reden hiervan is dat het basispakket van een internetpolis exact hetzelfde is dan die van een “normale” zorgverzekeraar, enkel verschilt dit met de kosten voor de zorgpremie 2014 was dit tot 28 euro per maand!

Bent u tevreden met uw huidige zorgverzekeraar? Laat dan een reactie achter in ons beoordeling systeem en help andere consumenten volgend jaar een goede keuze te maken voor hun zorgverzekering van 2015.

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie