Binnenkort op vakantie? Controleer uw zorgverzekering

Vakantie zorgverzekering

De vakantieperiode gaat weer beginnen, mede doordat vele jonge gezinnen nog net buiten het hoogseizoen op vakantie gaan. Maar dekt uw zorgverzekering wel de zorg in het buitenland? Dit hangt er vanaf bij wie u verzekerd bent en het land waar u naartoe gaat op vakantie. Wellicht heeft u dus een aanvullende zorg en / of reisverzekering nodig.

Zorgkosten in het buitenland.

Nederland heeft afspraken met een veelvoud aan landen binnen de EU en daarbuiten, u kunt dit overzicht terugvinden op de volgende pagina: landen met zorgafspraken.

Binnen deze landen heeft u recht op de zorg uit het basispakket van het betreffende land, gaat u dus op vakantie naar een land die niet op de kaart staat. Bekijk dan uw polis van uw zorgverzekeraar of u recht heeft op een vergoeding in het buitenland of dat er een aanvullende polis of reisverzekering afgesloten dient te worden.

 

Heeft u uw vakantie geboekt? Bekijk of u vaccinaties nodig heeft.

 

Steeds meer landen genieten de voorkeur van de GGD om uzelf te laten inenten alvorens u vertrekt. Wellicht heeft u hiervoor injecties nodig of pillen voor bepaalde risicogebieden. Wat veel consumenten niet weten is dat er veel zorgverzekeraars onder bepaalde voorwaarden ( voorkeur voor een instelling / behandelcentrum) u vaak een (volledige) vergoeding kunt ontvangen voor de vaccinaties. U kunt dit uitgebreid terugvinden op de pagina: Vergoeding vaccinaties buitenland

Huisarts nodig op vakantie?

U bent op vakantie en u bent gevallen of uw kind heeft plots de waterpokken? U moet dan toch naar een huisarts, dat is vaak geen probleem in het buitenland want die weten de Nederlanders vaak goed te vinden daar wij goed verzekerd zijn. Een extra infuus, ambulanceritje naar een ziekenhuis die op 100 meter afstand ligt zijn allemaal voorbeelden die regelmatig de revu passeren. Echter ligt hier voor vele een valkuil want wat krijg je hier nou van vergoed? Het is belangrijk om uw polis te checken, zoals hierboven al beschreven is krijgt u de vergoedingen naar maatstaven van de Nederlandse prijzen, echter kunnen de prijzen in het buitenland exorbitant hoog zijn waardoor u alsnog zelf bij moet betalen bij thuiskomst.  Afhankelijk van uw (aanvullende) polis zal deze vergoeding verstrekt worden, u kunt dit uitgebreid teruglezen op de pagina: Vergoeding niet spoedeisende hulp buitenland. Indien u slechts een deel terugkrijgt is het wellicht verstandig om een extra reis en of aanvullende verzekering af te sluiten bij uw zorgverzekeraar.

 

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie