DSW kaatst de bal naar de minister

DSW krantenartikel minister Schippers

DSW zorgverzekering heeft gisteren een paginagroot artikel geschreven naar de ministere van volksgezondheid, Mevrouw Schippers. In dit artikel laat DSW merken dan ze zich zorgen maken om de balans  tussen zorgaanbieder en verzekeraar, met als speerpunt de keuzevrijheid.

DSW valt er vooral over dat er voor de consument niet veel meer te kiezen is bij veel polissen en dat er hierdoor voor de zorgaanbieders weinig tot geen markt meer is om hier in te blijven c.q. te starten als ondernemer.

DSW pleit er ook voor dat de zorgverzekeraars van dit moment te machtig aan het worden zijn, daar er 90% is verzekerd bij de 4 grote zorgverzekeraars van dit moment en dat dit geen goede kwestie is voor de marktwering en dat we eigenlijk beter af zouden zijn bij een staatsmonopolie dan dit verzekeringsstelsel.

De macht van de 4 grote zorgverzekeraars zorgt er volgens DSW ook toe dat steeds meer ziekenhuizen en zorgondernemers gaan fuseren om een betere en sterkere hand te kunnen maken tegen de zorgverzekeraars. Op dit moment heb je nou eenmaal als zorgverlener die in een gebied woont van een grote zorgverzekeraar niet veel te vertellen tegen een zorgverzekeraar en dien je vaak maar te accepteren wat deze jou te bieden hebben, zo niet, dan ga je kopje onder.

Het einde van de restitutiepolis, dat is ook wat DSW denkt dat er gaat gebeuren daar in de markt waar zorgverzekeraars de macht hebben de verzekerden niets meer te kiezen hebben. Kleine initiatieven van zorgverleners nauwelijks kunnen bestaan doordat er geen contract is afgesloten met een zorgverzekeraars, hierdoor zal alleen de gecontracteerde zorg overblijven waarmee de naturapolis voldoende is.

DSW roept minister schippers dan ook op om nu niet naar de grootste maar volgens hen de beste zorgverzekeraars te luisteren of nog beter zoals ze zeggen naar de zorgverleners te luisteren die aan dit zorgproces moeten starten en alle problematieken ervaren.

Leest het gehele artikel hier

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie