Eerste kamer tegen inperking vrije artsenkeuze!

Eerste kamer tegen vrije artsenkeuze

Goed nieuws! Minister Schippers heeft vandaag een nederlaag geleden doordat de eerste kamer tegen het voorstel van inperking vrije artsenkeuze heeft gestemd. Dit is een tegenvaller voor de huidige minister daar deze dit graag had gezien omdat ze dacht hiermee de kwaliteit van zorg te kunnen bevorderen.

De uitslag is zeer verassend daar er verwacht werd dat de coalitiepartijen hun steun hadden gegeven na een akkoord op de bezuinigingen op de langdurige zorg voor de ouderen en gehandicapten met ruim 300 miljoen euro. Minister schippers was not amused en ging direct met premier Mark Rutte in topberaard.

Wat wil dit zeggen voor de consument?

Dat de verzekeraars een vergoeding moeten blijven verstrekken aan de niet gecontracteerde zorgverleners. Als deze wet de kamer had gehaald dan waren de zorgverzekeraras dit niet verplicht en kon het zo zijn dat zij alle macht zouden krijgen en volledig kunnen beslissen van welke zorgverleners u gebruik had kunnen maken.

Natura, restitutie of budgetpolis?

Op dit moment zijn er drie verschillende polissen waaruit de consument een keuze uit kan maken. Het grote verschil tussen deze polissen hebben wij omschreven op de pagina:  Wat is het verschil tussen een natura, restitutie of budgetpolis, klik op de link om dit artikel te lezen.

Heeft u voor de zorgverzekering van 2015 al een keuze gemaakt?

Start dan nu direct met het vergelijken van uw zorgpremie en bespaar tot € 300,- per jaar op uw zorgverzekering!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie