Wat zijn de vergoedingen voor ergotherapie van mijn verzekeraar?

Ergotherapie vergoedingen

Ergotherapie, een behandeling welke hulp kan bieden aan het ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van de normale bewegingen in het dagelijkse leven. Dit kan zijn het huishouden, beoefenen van sporten, of de persoonlijke verzorging maar ook kleinere praktischere zaken zoals welke dikte van een potlood een kind moet gebruiken om goed te schrijven.

De ergotherapeut doet dit op een planmatige manier en maakt per individu een plan om het probleem van de zorgvrager aan te pakken. Deze behandeling is er op gericht dat de zorgvrager probleemloos en pijnvrij zijn dagelijkse taken kan uitvoeren.

Wat kost ergotherapie?

Een gemiddelde behandeling van een ergotherapeut ligt gemiddeld op 60 -80 euro per uur. Gelukkig hoeft u dit niet allemaal zelf te betalen, de eerste 10 uur zitten namelijk in het basispakket van uw zorgverzekering, heeft u geen aanvullende zorgverzekering afgesloten dan dient u daarna wel de kosten voor deze therapie zelf te betalen. Uiteraard geldt er voor de 10 behandelingsuren die in het basispakket zitten wel het wettelijke verplichte eigen risico van 360 euro per jaar. Het verplichte eigen risico geldt uiteraard niet voor kinderen onder de 18 jaar.

 

Welke zorgverzekering vergoedt het maximale aan ergotherapie?

Er zijn slechts een aantal zorgverzekeraars die het maximale aan ergotherapie vergoeden per jaar. De meeste kiezen ervoor om slechts 2 tot 4 uur per jaar in hun polis te verwerken. Een groot aantal vergoeden dit ook voor de mantelzorgers van de zorgvrager.

Zorgverzekeraas met onbeperkt ergotherapie:

  • Aevitae
  • De amersfoortse
  • ONVZ
  • VVAA

Let wel de zorgverzekeraars kunnen een medische selectieprocedure starten bij het aanvragen van deze producten. U kunt dan een vragenlijst verwachten die u dient te beantwoorden voor u deze polissen kunt afsluiten.  Het betreft hier een onbeperkt pakket voor ergotherapie maar bevat vaak ook andere producten onbeperkt, dit resulteert in het feit dat de premie voor de aanvullende zorgverzekering aanzienlijk zal zijn. Bekijk alle ergotherapie vergoedingen door te klikken op de link.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie