Zilveren Kruis zorgpremie 2015, een milde stijging

Zilveren Kruis zorgpremie

Zojuist is in opvolging van FBTO ook de zorgpremie van Zilveren Kruis bekend geworden, beide onderdeel van Achmea. FBTO laat slechts een minimale stijging zien ten opzichte van vorig jaar. Hieronder een overzicht van de polissen beschikbaar voor 2015:

  • Zilveren Kruis Basis Budget, kost € 89,95 per maand
  • Zilveren Kruis Basis Zeker, kost € 102,45 per maand
  • Zilveren Kruis Basis Exclusief, kost € 106,25 per maand

Het grote verschil in deze polissen zijn de vormen, de budgetvorm biedt een 100% vergoeding bij 40 ziekenhuizen in Nederland en 75% vergoeding bij niet gecontracteerde zorgverleners. De basis Zeker (naturapolis) geeft een 100% vergoeding bij alle aangesloten verzekeraars en 80% bij niet gecontracteerde zorgverleners en de Basis Exclusief (restitutiepolis) geeft 100% vergoeding van het marktconforme tarief bij niet gecontracteerde zorgverleners.

Grote wijzigingen in de Zilveren Kruis zorgverzekering 2015

Indien u een klant was van Agis of het studentenmerk TakeCareNow dan valt u per 1 januari onder Zilveren Kruis. Beide waren voorheen ook onderdeel van Achmea, en u zou hier ook inmiddels bericht van hebben ontvangen. Het klopt dan ook dat op uw polisblad die u ontvangen heeft of gaat ontvangen Zilveren Kruis op het logo staat.

Aanvullende polissen Zilveren Kruis 2015:

Zilveren Kruis heet een vijftal aanvullende modules namelijk:

De basis module Plus € 3,95 per maand, welke overigens in alle aanvullende pakketten is meegenomen en bevat: Spoedeisende hulp in het buitenland, Noodzakelijk vervoer terug naar Nederland en tandartskosten bij een ongeval. De overige pakketten:

  • Zilveren Kruis 1 ster, kost  € 7,25 per maand
  • Zilveren Kruis 2 Sterren, kost € 15,60 per maand
  • Zilveren Kruis 3 sterren, kost € 26,95 per maand
  • Zilveren Kruis 4 sterren, kost € 51,99 per maand

Voor de inhoud van dit pakket kunt u het beste naar de pagina Zilveren Kruis Zorgverzekering 2015.

Nieuwsgierig geworden of de Zilveren Kruis zorgverzekering 2015 ook het beste bij u past? Bekijk het dan snel in de zorgvergelijker, waar vanaf 19 November alle zorgverzekeraars getoond zullen worden.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie