Zorgverzekeraars kunnen zich niet in de bezwaren van fysiotherapeuten vinden

Zorgverzekeraars fysiotherapeut vinden

Om fraude in de zorg te voorkomen en een goed overzicht te krijgen over de kosten binnen de zorg, stellen zorgverzekeraars de eis dat behandelingen, medicijnen en andere nuttige informatie zo goed mogelijk gedocumenteerd wordt. Zorgaanbieders geven echter aan dat er door deze eisen steeds meer druk op hen komt te staan. Hierdoor komt de kwaliteit van de zorg die zij leveren in gedrang. Zorgaanbieders moeten namelijk nog langer doorwerken of minder behandelingen per dag uitvoeren wanneer zij alles documenteren wat van de zorgverzekeraars geëist wordt.

In Eindhoven hebben een aantal fysiotherapeuten publiciteit gezocht om hun bezwaren te uiten. De papiermolen die is ontstaan door de eisen van de zorgverzekeraars zorgen ervoor dat zij hun praktijk niet meer efficiënt kunnen runnen. Een onderzoek van Motivaction welke gehouden is onder een grote groep fysiotherapeuten ondersteunt het verhaal van de fysiotherapeuten.

Twee van de vier grote zorgverzekeraars, CZ en VGZ, kunnen zich echter niet in de klachten van de fysiotherapeuten vinden. De kans is dus klein dat er op korte termijn iets zal veranderen. Eerder kwamen er al een hoop klachten binnen van zorgaanbieders over de agressieve inkoopmethoden van zorgverzekeraars. Het gat tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders wordt alsmaar groter.

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering 2015? schrijf u dan snel in voor het zorgalarm rechtsbovenin op de website.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie