Zwanger en bevallen in 2015? Let op uw zorgverzekering!

Zwanger bevallen zorgverzekering

Zit er een zwangerschap in het verschiet of bent u al zwanger en gaat u in 2015 bevallen? Proficiat er zal de komende periode veel geregeld moeten worden die een hoop geld gaan kosten. De echo’s, babybedjes en de gratis zwangerschapsdozen het komt je allemaal tegemoet straks in het nieuwe jaar, maar heeft u ook al bekeken hoe het nou zit met uw zorgverzekering? Wat zijn de vergoedingen van de kraamzorg en wat kost het bevallen in het ziekenhuis nou eigenlijk? Wij nemen graag even de opties met u door:

De verloskundige

Indien u zwanger bent moet u naar een verloskundige om regelmatig de zwangerschap en de baby te controleren, het aantal bezoeken neemt toe naarmate de zwangerschap vordert van maandelijks tot wekelijks. In principe worden bezoeken aan de verloskundig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering. Heeft u echter een budget of een naturapolis en is uw verloskundige niet gecontracteerd door uw zorgverzekering, dan bestaat er kans dat u extra kosten kunt gaan maken. Het is dus verstandig om dit nu alvast te controleren en eventueel over te stappen naar een zorgverzekeraar die wel een contract heeft met de verloskundige bij u in de buurt.

Bevallen in het ziekenhuis in 2015?

Er zijn verschillende plaatsen waar u voor kunt kiezen om te gaan bevallen, doet u dit in het ziekenhuis of in een zorghotel (zonder medische indicatie) dan kan dit extra kosten met zich meebrengen, wij hebben voor u een overzicht gemaakt waarin u kunt zien wat de zorgverzekeraars in 2015 vergoeden vanuit de aanvullende verzekering: Vergoeding zwangerschap en bevalling 2015.

Gaat u bevallen met een medische indicatie, dan vallen de kosten voor de bevalling en de gynaecoloog binnen het basispakket, indien er handelingen uitgevoerd worden buiten de verloskundige zorg zoals bloedafname, dan geldt hiervoor uw eigen risico.

Kraamzorg na de bevalling nodig?

Na de bevalling gaat u meestal naar huis, dan is er de kraamverzorgende die u de komende dagen gaat assisteren met het verzorgen van uw baby, huishoudelijke hulp en de nacontroles tot maximaal 10 dagen na de geboorte. Deze zorg valt binnen het basispakket maar er zit wel een eigen bijdrage aan vast, u kunt dit ook meeverzekeren in de aanvullende polis. U kunt hier de vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken voor de kraamzorg 2015.

Kortom reden genoeg om uw zorgverzekering even goed te duiken in de aanvullende voorwaarden van uw zorgverzekering of over te stappen naar een zorgverzekering die komende periode beter bij u past. Start direct met het vergelijken via onze onafhankelijke zorgvergelijker.

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie