1,1 miljoen consumenten switchen van zorgverzekering.

Switchen zorgverzekering

1,1 miljoen consumenten switchen van zorgverzekering de afgelopen periode, wat zijn nou de belangrijkste verschillen ten opzichte van de voorgaande jaren en wat zijn de opmerkelijke trends? In dit artikel zullen we alle facetten van de keuzes nader bekijken.

Het aantal overstappers is gestegen in 2015

Zowieso kunnen we spreken van een stijging nadat vorig jaar ruim 900.000 consumenten een overstap hebben gemaakt naar een nieuwe zorgverzekeraar. Zie ook: 900.000 consumenten wisselen van zorgverzekering.  Het huidige aantal 1,1 miljoen komt eerder in de buurt van het jaar daarvoor toen er 1,15 miljoen overstappers zijn geweest.

Wat zijn de voornaamste redenen van de overstap geweest?

De consumenten zijn dit jaar vooral bewuster geworden van de polis die ze bezitten en lijken dan ook meer dan ook gezocht te hebben in het oerwoud van de verzekeringen. Het belangrijkste punt voor de consumenten op onze website is dan ook de keuzevrijheid geweest, 95,7% heeft hiervoor gekozen in de periode van 1 Oktober tot 31 December 2014. Een goede keuze maar zeker niet een onlogische, de consument wordt zich steeds bewuster van de gecontracteerde zorg waar ze gebruik van moeten maken indien men hier niet voor kiest en wat de kosten zijn indien ze toch gebruik maken van een andere zorgverlener.

De exacte gegevens van het onderzoek van Vektis zullen in April bekend gemaakt worden bij het uitgebreidere onderzoek. Indien deze bekend worden dan zullen wij de gegevens van ons vergelijken met de keuzes van de consumenten in Nederland en zullen dit uiteraard publiceren alhier op de website.

Wat gaan we verwachten voor de zorgverzekering 2016?

Dat is altijd een interessant issue, we zullen binnenkort wel op veel vergelijkingswebsites gaan lezen dat er volgens hun eigen onderzoek veel consumenten gaan switchen in 2016. Dit is een logisch gevolg van de mensen die een vergelijkingswebsite bezoeken ook eerder geneigd zijn om te switchen maar het is natuurlijk geen representatieve afspiegeling van de gehele samenleving.

Echter weten we al wel dat minister Schippers druk bezig is met een pakket maatregelen waaronder de korting op het eigen risico 2016. Deze kunt u verkrijgen indien u gebruik maakt van de gecontracteerde zorgverleners die aangesloten zijn bij de verzekeraars, tenminste dat is het concept, of dit gaat werken? Dat blijkt nog maar de vraag. Het gevolg een dergelijke aanpassing is wel dat de prijs van de zorgpremie 2016 omlaag zal gaan maar let wel dit geldt dan alleen voor een dergelijke polis zonder keuzevrijheid.

Altijd up to date blijven over de zorgverzekering van 2016? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief (rechts bovenin op de pagina, onder de button zorgpremie alarm) en blijf ons volgen op social media!

Gedeeltelijke Bron: Vektis

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie