Bij de tandarts geweest? Check je rekening

tandarts basispakket

De Nederlandse Zorgautoriteit komt vandaag met een waarschuwing voor consumenten welk bij tandartsen, orthodontisten of tandprothetici zijn geweest hun rekening te controleren op een onterechte toeslag. Dit naar aanleiding van meerdere signalen die binnenkomen bij de NZa van een praktijk in Zuid Holland.

Cash of even pinnen?

De meeste meldingen die de NZa binnenkrijgt betreft nota’s die cash of via pin betaald zijn in de praktijk en welke codes bevat die niet eens bestaan. Soms krijgen consumenten ook dubbele rekeningen van een en dezelfde behandeling. De NZa stelt altijd de maximale tarieven vast voor de mondzorg en hier mag niet van afgeweken worden. Pinnen of cash betalen, dat werkt alleen maar fraude in de hand dus doe dit niet. Uiteraard is dit soms niet anders mogelijk indien u gebruik maakt van een spoedtandarts, in dit geval dient u ten  alle tijden de rekening voor te schieten alvorens u deze zelf kan declareren bij uw zorgverzekering.

Prijsverlaging in tandenland

Eerder deze week maakte de NZa al bekend dat de prijzen binnen de mondzorg voor zowel tandartsen als orthodontisten. Hiermee zou het kunnen betekenen dat de aanvullende zorgverzekering voor tandzorg wellicht goedkoper gaat worden voor de zorgverzekering 2016. Echter heeft u nog wel een tandartsverzekering nodig? Alleen als u echt een slecht gebit heeft is het nog lonend om deze aanvullende polis af te sluiten. Een controle behandeling kost gemiddeld € 35,- als u hier tweemaal per jaar gebruik van maakt kost dit dus € 70,- een aanvullende tandartsenpolis kost meer dan deze kosten. Denkt u er maar alvast over na als u straks kunt overstappen naar een nieuwe zorgverzekering.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen? Schrijft u zichzelf dan in voor het zorgpremie alarm. U ontvangt dan automatisch een bericht wanneer de meeste zorgverzekeraars haar prijzen bekend hebben gemaakt voor de zorgverzekering en u kunt starten met uw zorgverzekering vergelijken.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie