Dertig procent wantrouwt zorgverzekeraar

Wantrouwen zorgverzekeraars

Dertig procent van de Nederlanders wantrouwt haar zorgverzekeraar, het gemiddelde cijfer dat ze krijgen is een 5,9 van de 10 punten. Een arts en andere zorgverleners kregen een 7,4 en patiëntenverenigingen krijgen een 6,9, dit blijkt uit het Trust Compass Onderzoek 2015 uitgevoerd door Pauline Esterik-Plasmeijer, Fred van Raaij en GFK.

Negatief nieuws zorgverzekeraars scoort!

Vooral het negatieve nieuws scoort hoge punten in wat er blijft hangen bij de Nederlanders, 75 procent geeft aan dat ze de negatieve berichtgeving op hebben gepakt. Hieronder een aantal voorbeelden met de percentages erbij:

  • Dit was vooral het nieuws over de zorgcontractering (66%).
  • Het beperken van de vrije keuze voor zorgverleners (74%).
  • De onredelijkheid van zorgverzekeraars naar zorgverleners (61%).
  • De hoge financiële reserves bij de zorgverzekeraars (72%).

Hiermee geven ze aan dat het vertrouwen bij 20% van de respondenten het vertrouwen in de zorgverzekeraars is gedaald, vooral gebaseerd op de integriteit, competentie en uitvoeren van hun maatschappelijke rol.

Kleine zorgverzekeraars blijven buiten schot

Kleine zorgverzekeraars lijken de dans te ontspringen bij de negatieve reclame van de zorgverzekeraars dit wordt voornamelijk aan de grotere zorgverzekeraars toebedeeld. Een andere opvallende uitkomst is dat het vertrouwen in de eigen zorgverzekeraar een 7,3 scoort en het vertrouwen in de overige zorgverzekeraars slechts een 5,9! De uitslagen komen volledig overeen met het beeld dat wij hadden vorig jaar bij de ZorgverzekeringWijzer Awards waarbij DSW en ONVZ positie 1 en 2 scoorden in de uitslag van de beste zorgverzekeraar gekozen door de consumenten met een 8,6 en 7,9 voor een volledige uitslag van het onderzoek leest u het volgende artikel: ZorgverzekeringWijzer Awards

Alle zorgverzekeraars vergelijken?

Wilt u alle maar dan ook echt alle zorgverzekeraars van Nederland vergelijken? Dan zit u bij ons goed, want ook de kleine zorgverzekeraars zoals DSW, ONVZ en PMA kunt u eenvoudig en direct afsluiten via ZorgverzekeringWijzer!

Bron: Skipr

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie