Kraamzorg blijft in het basispakket van 2016

Kraamzorg basispakket

Zo langzamerhand komen er toch nog voor de bekende “Prinsjesdag” steeds meer details over het basispakket 2016 naar buiten, zo ook dat de kraamzorg in het basispakket zal blijven.

Op dit moment is het zo geregeld dat vrouwen, afhankelijk van hun persoonlijke situatie 24,49 of 80 uur aan kraamzorg aangeboden krijgen. Dit zal wel een andere opzet krijgen zodat er meer naar de persoon zelf gekeken gaat worden, zodra de bevallen vrouw weer de regie van het gezin kan houden zal de kraamzorg stoppen.

Dit alles heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) gisteren aan de Tweede kamer geschreven. Hiermee lijkt ze mee te gaan met de adviezen van het Zorginstituut Nederland. Hiermee kunnen we kijken hoeveel uren er noodzakelijk zijn en dat de inhoud aansluit op de behoefte van de kraamvrouw.

Nog meer veranderingen?

Dit idee is naar voren gekomen nadat minister Schippers de Nederlanders opriep om mee te denken over de inhoud van het basispakket en de structuur hiervan.

Welke wijzigingen zijn er tot dusverre allemaal voor de zorgverzekering 2016?

  • De kraamzorg zal worden gepersonaliseerd in het aantal uren naar behoefte van de kraamvrouw.
  • De sportarts gaat een onderdeel worden van het basispakket
  • De inkomensafhankelijke premie gaat stijgen

Ook is het advies van de zorgverzekeraars om het eigen risico terug te brengen naar € 150,- per jaar per persoon om zo de solidariteit van de zorgverzekering te kunnen waarborgen, echter zal dan naar alle verwachting de zorgpremie voor iedereen weer gaan stijgen.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering 2016? Blijf ons dan volgen op social media als op de website en mis niets!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie