Tussentijds wijzigen vergoedingen zorgverzekering niet mogelijk

Tussentijds wijzigen niet mogelijk

De zorgverzekeraars kunnen het komende jaar niet meer tussentijds de vergoedingen wijzigen, dat is dan pas weer mogelijk vanaf 1 januari van het volgende jaar. Dit heeft het bestuur van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gisteren besloten en zal per 1 januari 2016 van kracht zijn.

Tot dusverre was het mogelijk dat indien de zorgverzekeraar van mening was om een medicijn om hulpmiddel niet meer te vergoeden dan konden ze dit tussentijds stoppen. Dit deden de zorgverzekeraars dan ook veelvoudig bij medicatie, indien er een goedkoper alternatief beschikbaar was. Dit gaat dus veranderen en indien ze een bepaalde behandeling of hulpmiddel uit de verzekering willen kan dat pas vanaf het volgende jaar.

Kent u de vergoedingen van uw zorgverzekering?

De zorgvergoedingen van de verzekeraars zijn wellicht juist de reden om een overstap te maken naar een bepaalde zorgverzekeraar. Bekijk voordat u een nieuwe zorgverzekering afsluit dan ook altijd goed welke zorg u denkt te gaan gebruiken. Aan de hand van die kennis kunt u zich dan weer oriënteren op een nieuwe polis. Want juist op de aanvullende pakketten kunt u geld besparen indien u weet dat u geopereerd gaat worden kunt u extra fysiotherapie afsluiten of als u gaat bevallen extra kraamzorg. Vanaf 19 November hebben alle zorgverzekeraars hun premie bekend gemaakt en kunt u weer starten met uw zorgverzekering vergelijken en de vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie