Weet u wat medicijnen kosten en wat de vergoedingen zijn?

bijbetalen voor medicijnen

Vooral senioren lijken zich niet bewust van de vergoedingen en de kosten van medicijnen. Dit is gebasseerd op een onderzoek van de ANBO (ouderenorganistatie), in samenwerking met de KNMP en MWM2 onder ruim 1600 leden.

Controleer de polis van uw zorgverzekering

Uit het onderzoek komt naar voren dat 62 procent van de deelnemers de zorgpolis niet controleert om te zien of de medicijnen vergoed worden. Wat de deelnemers van het onderzoek ook aangeven is dat de meeste niet weten dat er verschillen zijn tussen de zorgverzekeraars wat betreft de vergoeding van medicatie. 50 procent van de ondervraagden geeft dan ook aan dat dit geen reden is voor een keuze van de zorgverzekeraar. ANBO en KNMP roepen dan ook de zorgverzekeraars op om deze informatie toegankelijker te maken voor de consumenten.

Hoe zit het eigenlijk met de vergoedingen voor medicijnen?

Een deel van de medicatie vergoedingen komt voort uit het basispakket van de zorgverzekering. Dit is door de Nederlandse overheid vastgesteld en hieraan is een maximum vergoeding vastgesteld. Wel is het zo dat bij medicijnen een eigen bijdrage kan worden gevraagd door de zorgverzekeraars. Dit is te compenseren door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten welke een deel van deze kosten vaak dekt. De ANBO roept nu wel op de zorgverzekeraars deze informatie toegankelijker te maken maar wij van ZorgverzekeringWijzer hebben dat uiteraard al voor u gedaan, u kunt de vergoedingen van de medicatie bekijken op de volgende pagina’s:

Zorgverzekering 2016

Bent u dit jaar gestart met het gebruiken van medicijnen en ziet het ernaar uit dat u dit volgend jaar ook nog moet gebruiken, dan is het wellicht verstandig om volgend jaar goed te kijken naar de hoogte van de vergoedingen. Dit verschilt namelijk per jaar per zorgverzekeraar. Vanaf 19 November zijn alle prijzen van de zorgverzekeringen bekend van de zorgpremie en wellicht kunt u dan besparen op de zorgverzekering door een aanvullende zorgverzekering af te sluiten met een goede dekking op het gebied van medicatievergoedingen. U kunt zich inschrijven voor het zorgpremie alarm rechtsboven op de website om niets te missen en straks te kunnen besparen!

Bron: ANBO

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie