Geen winst voor zorgverzekeraar ENO

Zorgverzekeraar ENO geen winst

Verzekeraar Eno bekend van het label Salland zorgverzekeringen heeft 2015 afgesloten met een negatief financieel resultaat.

Financieel resultaat

Het negatieve resultaat in 2015 bedraagt € 5,9 miljoen. In 2014 heeft ENO zorgverzekeraar nog een winst geboekt van 5,7 miljoen. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerd de jaarverslag. De daling van € 11,6 miljoen wordt voor veroorzaakt door de geboorte zorg en tegenvallende resultaten met beleggingen.

Maatregelen

De maatregelen die ENO heeft genomen naar aanleiding van deze financiële tegenvaller is dat de basispremie hoger is uitgevallen dan de het landelijk gemiddelde. Daarnaast zijn de vergoedingen voor de fysiotherapeuten verlaagd. Het niet rendabele label Energiek zorgverzekering welke speciaal opgezet was voor vrouwen van 20 t/m 45 is in 2016 gestopt.

Kleinste zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar heeft te maken gehad met een daling van het aantal verzekerden. Het aantal is afgenomen met 15%. De zorgverzekeraar is nu de kleinste zorgverzekering verzekeraar van Nederland met een marktaandeel van 0,7%

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie