Kies voor de verzekering die bij je past!

keuze zorgverzekering

Zorg ervoor dat je in 2017 niet wordt beperkt door jouw zorgverzekering en kies daarom een verzekering die goed bij jou past. Hiervoor is het echter wel nodig om het verschil te weten tussen een restitutie-, natura- en budgetpolis.

 

Tussen de restitutie-, natura- en budgetpolis zitten verschillen op het gebied van de hoogte van de premie, de hoogte van de vergoeding en de keuzevrijheid van de zorgverlener. Denk bij de keuze van jouw zorgverzekering goed na over de vorm die voor jou het meest gunstig uitpakt.

 

Een belangrijk verschil tussen de vormen is de keuzevrijheid die je krijgt. De budgetpolis beperkt zich namelijk tot een aantal zorgverleners (beperkte keuzevrijheid) waarmee jouw zorgverkering een contract heeft. Hiermee kun je veel geld besparen, maar je kunt hierdoor achteraf ook voor hoge kosten komen te staan. Je moet er toch niet aan denken dat je na een ongeluk de ambulancebroeder moet navigeren naar het ziekenhuis waarmee jouw verzekering een contract heeft afgesloten?

 

De naturapolis staat voor een volledige vergoeding bij de zorgverleners waarmee een contract is gesloten. Het voordeel is dat je met deze polis de rekening bij betreffende zorgverleners nooit hoeft voor te schieten, maar ook hier ben je dus beperkt in de keuze van je zorgverlener. Het is wel mogelijk om naar zorgverleners te gaan waarmee geen contract is afgesloten, maar dan dien je echter wel een deel van de rekening zelf te betalen.

 

Tot slot heb je de restitutiepolis. Deze vorm geeft een standaard vergoeding, ongeacht de zorgverlener die je kiest. Je hebt dus volledige keuzevrijheid. Vanwege deze vrijheid is dit de duurste vorm die we kennen. Het kan ook hier wel eens voorkomen dat je de rekening zelf moet voorschieten, maar de verzekeraar betaalt in dat geval altijd het gebruikelijke bedrag terug. Het is dus goed om te kijken naar de soort polis bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie