Stad Holland zorgpremie stijgt met 10 euro per maand!

Zorgpremie Stad Holland 2017

Stad holland zorgpremie 2017Zorgverzekeraar Stad Holland, onderdeel van zorgverzekeraar DSW heeft als derde zorgverzekeraar gisteren haar zorgpremie bekend gemaakt. Deze liet niet geheel onverwacht een stijging zien van 10 euro per maand ofwel 120 euro per jaar. Dit was de verwachting ook omdat al eerder DSW een forse stijging liet zien van 9,25 euro per maand.

De kosten die stijgen dus ook bij Stad Holland verder dan de regering tot dusverre heeft geraamd. De stijging die de regering had voorspelt was 3,50 euro per persoon per maand maar dit heeft ook de derde zorgverzekeraar niet kunnen halen. De reden hiervoor is de verantwoorde inzet van de reserves en de stijgende kosten van de wijkverpleging en de kosten voor dure behandelingen / medicatiekosten.

Welke polissen heeft Stad Holland in 2017?

De Stad Holland premie is in tegenstelling tot die van moederbedrijf DSW nog steeds een restitutiepolis. DSW was genoodzaakt de naamsverandering door te voeren vanwege aanpassingen binnen de Nederlandse Zorgautoriteit, hun polis verandert overigens totaal niet alleen krijgt het een andere naam.

Een volledige restitutiepolis wil zeggen dat u gebruik kunt maken van iedere zorgverlener in Nederland. Ook al heeft Stad Holland hier geen contract mee zij vergoeden 100% van het marktconforme tarief.

In aanvulling op het basispakket van Stad Holland hebben zij dit jaar zestal aanvullende polissen voor bijna iedere doelgroep. Deze kunt u nalezen op de pagina: Stad Holland zorgverzekering.

Ook de zorgverzekering van Stad Holland kunt u direct afsluiten via ZorgverzekeringWijzer in onze zorgvergelijker u kunt deze bekijken op de pagina: Zorgpremie vergelijken.  Het meest verstandige is dat u nog even wacht tot 19 november daar dan alle zorgpremies van alle zorgverzekeraars bekend zijn en u optimaal gebruik kunt maken van de vergelijker.

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie