Zorgverzekeraars tegen jaarlijkse overstap van zorgpolis

Jaarlijkse overstap

Nog maar drie dagen om je huidige zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe af te sluiten, maar zorgverzekeraars zijn helemaal niet blij met deze jaarlijkse overstapprocedure. Polissen die langer dan een jaar doorlopen zouden volgens zorgverzekeraars meer rust geven.

 

Dit liet André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, weten in een interview met NRC Handelsblad. Rouvoet is voor het afschaffen van de jaarlijkse wisseling van zorgverzekering. Volgens hem zit de consument nu ieder jaar opnieuw uit te zoeken waar hij/zij wellicht een paar euro goedkoper uit kan zijn. Dit zorgt voor veel onrust. De voorzitter is daarom voor een zorgpolis die langer dan een jaar loopt, eveneens als dat verzekeraars meerjarenafspraken (contracten) maken met ziekenhuizen.

 

De overstap maken naar een andere zorgverzekering kan nu één keer per jaar. Vóór 1 januari moeten verzekerden hun verzekering hebben opgezegd. Tot 1 februari heeft men nog de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten bij een andere zorgverzekeraar. Deze treedt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in werking.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie