Eigen risico 2018 stijgt toch niet!

Eigen risico blijft gelijkt

Het wettelijke eigen risico 2018 van de zorgverzekering zou aanvankelijk een stijging maken van 15 euro naar een totaalbedrag van 400,- euro. Echter liet informateur Gerrit Zalm vanavond weten dat dit niet gaat gebeuren volgens de huidige formatie van het kabinet. Het eigen risico van 2018 zal niet stijgen en blijft op 385,- euro. Een kleinigheid is dat de Tweede Kamer nog wel even een spoedberaad moet houden om deze wetswijziging goed te keuren.

De soap rondom het eigen risico 2018

Hiermee lijkt de soap nagenoeg compleet, tijdens de verkiezingen leken nagenoeg alle partijen te gaan voor een verlaging van het eigen risico, een enkeling zelfs een volledige afschaffing van dit product. Echter is het zover niet gekomen, tot opluchting van VVD en D66 welke aangeven dat het eigen risico noodzakelijk is om de zorg betaalbaar te houden voor iedereen. eigen risico 2018, 385 euro

Stijging zorgpremie 2018?

Het feit blijft dat de zorgkosten toenemen en dat hier niet snel verandering in gaat komen, echter zal dit wel ergens betaald moeten worden. De mogelijkheid bestaat dat de zorgpremie 2018 een stijging zal maken als gevolg van het gelijk blijven van het eigen risico op 385 euro per jaar. Het blijft hierdoor natuurlijk verstandig om straks als 12 November alle premies bekend zijn te starten met het vergelijken van je zorgverzekering om te bekijken of u hierop kunt besparen in 2018. U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief onderop deze pagina, en krijgt dan netjes op 12 November een bericht wanneer u kunt beginnen met het vergelijken op onze website. Direct naar zorgverzekering vergelijken.

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.