Vooruitblik zorgverzekering nieuws in september

18 jaar zorgverzekering

Het kan het begin van het zorgseizoen worden genoemd, de maand September. We beginnen natuurlijk traditiegetrouw op de derde dinsdag van September met prinsjesdag. Op deze dag wordt altijd de inhoud van het basispakket 2019 bekend gemaakt en de nominale zorgpremie. Een week later, zo rond 25 September dan zal zorgverzekeraar DSW traditiegetrouw als eerste verzekeraar haar zorgpremie bekend maken.

De nominale zorgpremie

Wat is dit dan precies? Dit is de premie waarmee de zorgverzekeraars aan de slag gaan om de zorgpremie te berekenen. DSW is hier altijd het snelste mee en die pleit er ook al jaren voor dat de zorgverzekeraars hun zorgpremies eerder bekend maken. Dit mag al vanaf het moment van de bekendmaking van de nominale premie maar in de praktijk hebben ze de tijd tot 12 November en hier maken dan ook vele vooral budgetverzekeraars gebruik van om beter te kunnen concurreren op de markt.

Wijzigingen van het basispakket

Tot dusverre zijn er nagenoeg dezelfde wijzigingen zoals we eerder in ons artikel schreven veranderingen basispakket 2019. Als additie hierop is deze week bekend gemaakt dat er 2 behandelingen voor non hogdkin (kankersoort) bij zijn gekomen na succesvolle onderhandelingen van de minister met de farmaceut over de prijs van deze behandelingen. Ook zal men volgend jaar Delta Lloyd niet meer tegenkomen als zorgverzekeraar daar deze zijn overgenomen door Nationale Nederlanden.

Eigen risico 2019

Het eigen risico van de zorgverzekering blijft staan op  385,- euro per persoon, dit is vorig jaar afgesproken in het regeerakkoord en zal zo blijven tot 2022. Wel kan het ook komend jaar in sommige gevallen lucratief zijn om je eigen risico te verhogen, lees onze veelgestelde vraag: eigen risico verhogen?

Wij raden u aan dat u pas start met het vergelijken van je zorgpremie op het moment dat het merendeel van de zorgverzekeraars haar premies bekend heeft gemaakt, iets voor 12 november! Wilt u dat niet missen en ontvangt u graag een email wanneer u kunt starten als alles bekend is, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie