Stad Holland zorgpremie 2021

Stad holland zorgpremie 2022

De Stad Holland zorgpremie 2021 is zojuist bekend gemaakt, het lag geheel in de lijn der verwachting dat deze zou gaan stijgen. De stijging betreft € 54,- per jaar ofwel € 4,50 per maand. Na de stijging van het moederbedrijf van Stad Holland, zorgverzekeraar DSW, is dit de tweede zorgverzekeraar die een stijging laat zien.

Waarom stijgt de Stad Holland zorgpremie 2021?

De reden van de stijging is eigenlijk goed te verklaren en geheel in lijn met het moederbedrijf DSW. De stijging komt voornamelijk doordat de inzet van reserves veel minder is dan de jaren voorheen. De zorgverzekeraars zijn verplicht door de Europese Unie (EU) te voldoen aan bepaalde solvabiliteitseisen, dit wil zeggen, ze moeten genoeg reserves hebben om te overleven. Aan de inzet van deze reserves is dus dit jaar een einde gekomen waardoor de prijs van de zorgpremie van Stad Holland moet stijgen.

Ook de kosten in de zorg, als gevolg van de CAO onderhandelingen het voorgaande jaar, spelen hierin een rol, daar deze kosten ook ergens vandaan zullen moeten komen.

Welke pakketten heeft Stad Holland in 2021?

Voor het komende zorgseizoen heeft deze zorgverzekeraar een zestal aanvullende zorgverzekeringen, dit is niet veranderd ten opzichte van het vorige jaar, het gaat om de volgende aanvullende pakketten:

  • Compact AV, € 7,75 ( 2020: € 7,75)
  • Standaard AV,  € 22,50 ( 2020: 22,50)
  • Jongeren AV, € 11,25 ( 2020: € 11,25)
  • Uitgebreide AV, 40,25 ( 2020: € 38,75) stijgt € 1,50 per maand
  • Extra Uitgebreide AV, € 55,50 ( 2020: € 53,25)  stijgt € 2,25  per maand

Wil je deze zorgverzekering direct afsluiten, dat kan, via deze link ga je naar de pagina van de Stad Holland zorgverzekering 2021!

Wanneer horen we meer prijzen van andere zorgverzekeraars?

Ieder jaar is het altijd maar afwachten wanneer welke zorgverzekeraar haar prijzen bekend maakt. Helaas kunnen wij constateren dat de meeste zorgverzekeraars niet zo snel zijn en zich richten op begin november. Zij hebben uiterlijk tot 12 november de tijd om de premies publiekelijk te maken voor hun klanten.

Het is dan ook verstandig om nog even te wachten met je zorgverzekering vergelijken totdat alle premies van alle zorgverzekeraars voor het komende seizoen bekend gemaakt zijn. Wil jij als eerste op de hoogte zijn, schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang alle premies als eerste in je mailbox!

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie